Cum să faci backup la fișierele și mapele importante. Cum să sincronizezi o mapă între două sau mai multe computere

Am găsit și am testat cu succes programul SpiderOak și pot să-l recomand ca soluție de backup pentru mapele importante din sistemul vostru. Deținătorul unui cont gratuit are spațiu de 2 GB pe serverele SpiderOak. În program, după ce îl instalați, adăugați un dispozitiv (device), de obicei – e numele calculatorului. Apoi selectați la ce mape doriți să faceți backup.

Dacă aveți și alte computere, instalați programul și în ele, cu același nume de utilizator, și adăugați câte un dispozitiv pentru fiecare computer.

Sună mai complicat decât este în realitate.

SpiderOak mai oferă și versioning, adică, păstrează fiecare instanță a fișierelor modificate. Astfel, dacă ați șters din greșeală vreun fișier la care se făcea backup, îl găsiți în recycle bin de la spideroak. Totodată puteți descărca o variantă din trecut a unui document.

Fișierele se păstrează pe servere în formă encriptată, iar decriptarea are loc în calculatorul dumneavoastră. Nici angajații SpiderOak nu pot vedea conținutul spațiului vostru de backup.

Alt beneficiu al acestui program – posibilitatea de a sincroniza mape între mai multe computere. Totul se configurează ușor. Cu alte cuvinte – în mai multe calculatoare, anumite mape vor avea același conținut. Modificați un fișier într-un computer – modificarea se va transmite și în celălalt computer. La fel, se oferă posibilitatea de a descărca și versiunea mai veche a fișierului.

Programul poate fi instalat pe Linux, Windows și MacOS. Urmăriți aceste ghiduri de folosință înainte de a instala programul.

2 Comments

 1. Roman Florea
  Posted 19 octombrie, 2011 at 7:08 am | Permalink | Răspunde

  Круто! У них 100гб вмесяц стоят 10$… получается что вместе с hcp от r1soft можно устроить неплохую систему bare metal restore бэкапов для дома для семьи. Долго и трудновато конечно, зато без лишнего сервера и без дорогущей CDP

  • Badan Sergiu
   Posted 19 octombrie, 2011 at 9:44 am | Permalink | Răspunde

   Да. Но для этого семья должна использовать по крайней мере линукс, потому что hcp для виндовса нету. Но по моему, для семьи можно обходиться и без hcp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: