[LIBIA] Situația din 08 10 (octombrie) 2011

Cinci luptători libieni au aruncat în aer o tabără a mercenarilor NATO.

Avionul Il-76, doborât lângă Sirte, despre care am scris mai înainte că era încărcat cu 200 mercenari răniți, de fapt era încărcat cu mercenari sănătoși. 200 oameni răniți nu încap într-un Il-76. Avionul ateriza, nu decola.

Președintele Belorusiei, Alexandr Lukashenko l-a numit pe Gaddafi „om bun”.

S-au împlinit 31 ani de la crima NATO – doborârea avionului de pasageri italian DC-9. NATO a încercat să îl asasineze pe Gaddafi, doar că avionul lui Gaddafi a schimbat cursul și NATO a doborât un avion de pasageri. 81 victime. Informația în limba germană și în limba rusă.

În aceeași ordine de idei, catastrofa la bordul avionului de pe cursa 007, în urma căreia Reigan a numit URSS – imperiu al răului, s-a dovedit a fi o provocare americană.

Mulți locuitori din Sirte, după ce și-au evacuat familiile se întorc înapoi să lupte împotriva mercenarilor NATO. Rebelii au zis că în oraș au rămas doar 400 civili (din 100 000), și că se poate de bombardat deja masiv.

Rușii au mai compus un cântec despre Muammar:

Occidentalii vor să ofere premiul nobel pentru pace bloggerilor care au dus la războiul din Libia și la schimbarea regimurilor din țările vecine. Cel mai probabil că-s unii și aceiași blogger. Alți laureați ai acestui premiu sunt Barak Obama, Dalai Lama, Gorbacev, etc.

Apropo despre ruși, tot mai mulți pleacă în Libia să apere dreptatea. Un om deștept a zis:

Oamenii ruși nu vor fi niciodată fericiți, știind că undeva se petrece o nedreptate.

Charles de Gaulle

Această descriere corespunde calității despre care un alt om mare le vorbea copiilor săi într-o scrisoare:

Și cel mai important: să fiți mereu apți de a simți până în adâncul sufletului orice nedreptate săvârșită împotriva oricui, în orice parte a lumii. Aceasta este cea mai minunată calitate a revoluționarului.

Ernesto Che Guevara.

Luptă și moldoveni, ucraineni, ruși în Libia, doar că de partea neonaziștilor NATO (în componența legiunii internaționale).

7 Comments

 1. Karim Gabriel
  Posted 10 octombrie, 2011 at 9:48 pm | Permalink | Răspunde

  mr.Bogdan Sergiu ,eu zic sa te uiti mai bine in urma si sa mai revigorezi un pic catea de istorie,daca nu iti place puterea Anglo-Americana poti sa iti cumperi o barcuta si sa emigrezi usor spre Afganistan ,numai ca acolo un comentariu gresit ar putea costa cam scump.asa ca gandestete mai bine in ce societate omul are mai multa libertate …..democratica sau? de la 11 septembrie in coace cred ca multi ne-am prins de „facaturi” dar totusi fata de China sau alte puteri mondiale americani respecta cat de cat drepturile civile.Incearca doar sa-ti inchipui ca maine dimineatza te trezeai la orele 5 ascultai muzica patriotica beai un nechezol (daca il aveai si pe ala),si te duceai la fabrica 23 august faceai foc la cazan ca sa te incalzesti si erai tratat ca un animal de rand fara nici un pic de libertate. totusi in Romania DEMOCRATICA poti sa urli si sa zici ce vrei partea nasoala este ca nu te aude nimeni!! in schimb faza de posibilitatie oferite de comunism esti liber sa pleci din tara si ai sanse sa muncesti pe un banutz mai bun.sunt multi care in democratia Rom au putut sa „culeaga” adevaratele roade ale munci
  inchipuieti o socetate in care totul este condus de stat si nu exista sectorul privat,asa ca totusi climatul de dupa revolutia libiana va crea cetateanului libyan mult mai multe optiuni si mult mai multa libertate ,mai exista multe alte valori universale decat vesnicele sloganuri la adresa lui Gaddafi si inaltarile la rang de profet.

  ASA CA TE ROG SA PUI LUCRURILE MAI BINE IN BALANTA!!!!

  • Badan Sergiu
   Posted 11 octombrie, 2011 at 7:19 am | Permalink | Răspunde

   > mr.Bogdan Sergiu ,eu zic sa te uiti mai bine in urma si sa mai revigorezi un pic catea de istorie,daca nu iti place puterea Anglo-Americana poti sa iti cumperi o barcuta si sa emigrezi usor spre Afganistan ,numai ca acolo un comentariu gresit ar putea costa cam scump.
   Mergi în extreme, și încă și greșit. În Afghanistan talibanii au fost aduși de Anglo-Americani, iar noua conducere afghană e la fel Anglo-Americană, însuși președintele a fost desantat în Kabul, din SUA.

   > de la 11 septembrie in coace cred ca multi ne-am prins de “facaturi” dar totusi fata de China sau alte puteri mondiale americani respecta cat de cat drepturile civile.
   Ce legătură are China cu 11 septembrie?

   > doar sa-ti inchipui ca maine dimineatza te trezeai la orele 5 ascultai muzica patriotica beai un nechezol (daca il aveai si pe ala),si te duceai la fabrica 23 august faceai foc la cazan ca sa te incalzesti si erai tratat ca un animal de rand fara nici un pic de libertate.
   Fals. http://www.youtube.com/watch?v=5v-XgJDj02Q . Da, e sărăcie, dar nu stau polițaii cu automatele să restricționeze comerțul. Și nu moare nimeni de foame.

   > totusi in Romania DEMOCRATICA poti sa urli si sa zici ce vrei partea nasoala este ca nu te aude nimeni!! in schimb faza de posibilitatie oferite de comunism esti liber sa pleci din tara si ai sanse sa muncesti pe un banutz mai bun.sunt multi care in democratia Rom au putut sa “culeaga” adevaratele roade ale munci
   Adevăratele roade ale muncii sunt supraviețuirea și înflorirea neamului. Bună libertate – să urli, și să pleci să muncești peste hotare. Asta-i tot ce oferă democrația?

   > inchipuieti o socetate in care totul este condus de stat si nu exista sectorul privat
   Îmi închipui.

   > asa ca totusi climatul de dupa revolutia libiana va crea cetateanului libyan mult mai multe optiuni si mult mai multa libertate ,mai exista multe alte valori universale decat vesnicele sloganuri la adresa lui Gaddafi si inaltarile la rang de profet.
   Vor avea dreptul să urle și să se care din calea conductelor. Multă libertate.

   Iar acum balanța:
   Ce aveau libienii până la „revoluție”:
   PIB pe cap de locuitor – 14 192$
   Pentru fiecare membru de familie se plătesc dotații de 1 000$
   Alocația de șomaj – 730$
   Salariul unei surori medicale – 1000$
   Pentru fiecare nou născut se plătesc 7000$
   Noii căsătoriți primesc în dar 64 000$ pentru procurarea unui apartament.
   Pentru deschiderea unei afaceri mici – ajutor material – 20 000$
   Impozitele mari sunt interzise.
   Educația și medicina sunt gratuite.
   Educația și stagierea peste hotare – din contul statului.
   Rețea de magazine pentru familiile cu mulți copii cu prețuri simbolice pentru principalele produse alimentare.
   Pentru vânzarea produselor cu termenul expirat – amenzi mari și arest.
   O parte din farmacii dau medicamente gratis.
   Pentru falsificarea medicamentelor – pedeapsa capitală.
   Impozitele pentru imobil lipsesc.
   Energia electrică – gratuită.
   Vânzarea și întrebuințarea băuturilor alcoolice – interzisă.
   Credite pentru procurarea automobilului și apartamentului – fără dobândă.
   Serviciile imobiliare sunt interzise.
   Procurarea unui automobil e finanțată 50% de stat.
   Benzina costă mai ieftin ca apa. 1 litru de benzină – 0,14$

   Pentru cine era rău? Doar pentru speculanți. Eu da, aș trăi în așa o țară, și condamn tentativa de distrugere a ei de către Anglo-Americani.

   • Posted 12 octombrie, 2011 at 9:26 pm | Permalink

    as dori sa fac anumite precizari in legatura cu ce aveau libienii inainte de asa zisa „revolutie”:

    – in Libia exista numai o banca (Banca centrala Libiana) care acorda credite populatiei cu DOBANDA 0% (era interzis prin lege orice tip de dobanda)…unul din motivele principale ale declansarii razboiului a fost tocmai intentia de privatizare a acestei banci care detinea in rezerva 144 t. aur conform datelor FMI

    – orice activitate in domeniul agricol era scutita de impozit

    – acei 1000$ se oferau anual din partea guvernului tuturor cetatenilor care erau aproximativ 6,5 mil.locuitori (sa faca calcule Karim G. sa aflam totalul)

    ..un mesaj personal pentru Karim G.: in 1989 Romania avea datoria externa 0- astazi…nici stranepotii lui nu vor reusi sa o plateasca..inainte de asa zisa revolutie toata lumea avea un loc de munca si o casa (poate data de acea uzina 23August)la care platea o chirie derizorie…astazi ne cautam de munca pe meleaguri straine departe de tara unde ne-am nascut…

 2. Karim Gabriel
  Posted 10 octombrie, 2011 at 10:03 pm | Permalink | Răspunde

  IAR copii aceia din Sirte sunt din tribul lui Gaddafi inpreuna cu multi alti criminali de razboi su oameni care dupa 42 ani de propaganda chear cred ca Gaddafi este un „erou” ,sa nu uitam de lunile de bombardament ale orasului Misrata ,sa nu uitam ca lupta din Misrata se trasformase intr-o lupta pt supravietuire,sa nu uitam ca aproximativ 30.000 de oameni au murit pt rautatea cu care Gaddafi sa prins de putere. OARE TINERI DIN LIBYA NU AU DREPTUL SA ZICA NU!!!!!

  asa ca sa nu mai aud de rusia!!! uitate un pic la crimele facute de bolsevici,poate poti sa citesti un pic si de razboiul Cecen.

  • Badan Sergiu
   Posted 11 octombrie, 2011 at 7:27 am | Permalink | Răspunde

   Cu asta ai pus punct. Da, copiii sunt din tribul lui Gaddafi. Așa motivezi masacrarea lor?
   Nimeni nu a demonstrat vreodată vreo crimă a lui Gaddafi. Acesta este un om respectabil, însuși Berlusconi i-a sărutat mâna, și era să primească în primăvara 2011 premiu de la ONU pentru lupta pentru drepturile omului.

   Toți acești rebeli au venit cu steaguri străine, cu armate străine – normal că ei sunt sau dușmani sau trădători. Pentru înaltă trădare de stat, în orice stat democratic, inclusiv SUA este prevăzută pedeapsa cu moartea. Încearcă să scandezi „Jos Obama”, cu automatul în mână și cu steagul Uniunii Sovietice în Washington, ba încă să tai capurile polițiștilor și să încerci să cucerești depozitele de arme. Crezi că vei supraviețui?

   În orice caz, poziția ta e clară – toți copiii din tribul Gaddafa trebuie să moară pentru a răscumpăra suferința celor din misurata.

   > asa ca sa nu mai aud de rusia!!!
   Eu n-am ținut pe nimeni pe blogul meu. Pleacă și nu vei auzi.

 3. Karim Gabriel
  Posted 13 octombrie, 2011 at 12:50 am | Permalink | Răspunde

  Eu nu am zis ca tribul Gaddafa trebuie linsat si sunt sigur ca domnul Gaddafi a facut si lucruri bune pt Libya exact ca si Ceausescu numai ca Gaddafi a dat banutzi astia dintr-un mare surplus pe care si-l baga in buzunar el si gloata lui,iar situatia asta in Sirte este creata tot de criminali lui gaddafi care nu au lasat civili sa plece ,poate va amintiti de acei pasnici manifestanti de la inceputul revolutiei care nu au atacat nici o baza militara si au fost pur si simplu inpuscati in plina strada. Baza primei revolte a fost arestarea avocatului care ajuta familile victimelor ale unui masacru mai vechi al lui Gaddafi ,este vorba de asasinarea a aproximativ 1200 de Libyeni PT. SIMPLUL MOTIV CA AU INDAZNIT SA GANDEASCA DIFERIT,acesti tineri au disparut in urma unei demonstrati din anul 1986 (daca imi aduc aminte bine)si au fost maceleriti in inchisoarea ABU SALIM

  La o populatie asa mica si un export asa mare de petrol normal ca „scapa” si el (Gaddafi)un 5% spre populatie ,numai portul Ras Lanuf are exportul de 35 miloane de euro pe zi! si nu este singurul port petrolier din Libya .

  Una dintre problemele Libyei aste ca Gaddafi nu a inpartit puterea in stat, inbatranind a inceput sa creada in propile sale miciuni ,daca era un om corect putea sa invite la masa deschisa toate triburile si sa faca pace oferind mult mai multa libertate si sa creeeze o adevarata JAMAHIRIE, nu sa trimita armata sa macelareasca tineri care doar isi cereau drepturile.

  EU cred ca o noua Libye in care fiecare are ceva de spus si fara privatizari clandestine ar putea sa fie si mai prospera decat pana acum profiturile libyei sunt imense cu o politica mai deschisa sar putea revitaliza si turismul LIBYA avand foarte multe relicve romane.

  PE VREMEA LUI CEAUSESCU IN ROMANIA :

  – Ori ce diferenta legata de vestimentatie sau ideologie vestica gen’ „hippy” era sever condamnata

  – bunuri banale gen’: paine ,zahar,ulei,carne etc. lipseau total sau erau rationalizate

  -probleme enorme cu incalzirea si apa calda

  – contructi inutile facute pe foamea parintilor nostri ,ex.: casa poporului ,canalul dunare marea neagra,combinate si fabrici construite in locuri total nepotrivite sau ramase cu o tehnologie din ani 60′(Copsa Mica VA SPUNE CEVA?)

  -TOATA clasa politica din 47(intelectuali romaniei interbelice) ‘arestata sau fortata la munca silnica

  -lipsa medicamentelor si a aparaturi moderne in spitale

  Cred ca mai bine ma opresc !!as putea da atea exemple rele despre acesti dictatori si atat de putine bune incat as putea avea o mare lista.
  Toti stim ca NATO are un mare interes in petrolul libyan, NIMIC NU-I PE GRATIS!

  dar totusi Gaddafi ESTE UN MARE CRIMINAL !!!!

  • Badan Sergiu
   Posted 13 octombrie, 2011 at 8:50 am | Permalink | Răspunde

   Asta te doare? Că și-a pus bănuți în buzunar? Adica, trăiați rău, și ați început să numărați bănuții lui Gaddafi?
   Libia are un export de petrol ce constituie doar 2% din exportul global. Are un PIB asemănător celui a Rusiei. Dar nivelul de viață e de n ori mai ridicat decât în Rusia și orice stat post sovietic (și decât în România democratică). Banii sunt doar hârtie, Gaddafi e un om mult prea înțelept ca să creadă în bani.

   > poate va amintiti de acei pasnici manifestanti de la inceputul revolutiei care nu au atacat nici o baza militara si au fost pur si simplu inpuscati in plina strada.
   Proof link. Al Jazeera nu merge. Și spune-mi pe ce dată a avut asta, eu am poze care îi arată pe manifestanți cu arme de producție europeană în exact a doua zi de revolte.

   > Una dintre problemele Libyei aste ca Gaddafi nu a inpartit puterea in stat, inbatranind a inceput sa creada in propile sale miciuni ,daca era un om corect putea sa invite la masa deschisa toate triburile si sa faca pace oferind mult mai multa libertate si sa creeeze o adevarata JAMAHIRIE, nu sa trimita armata sa macelareasca tineri care doar isi cereau drepturile.
   El a chemat triburile, a fost și o rezoluție. Găsești în arhiva mea. Și i-a chemat de nenumărate ori pe rebeli la masa de negocieri. Și a eliberat rebelii prizonieri de câteva ori în timpul răscoalei. Dar în europa nu s-a auzit de asta, corect?
   Ia și citește toate articolele despre Libia, începând cu cele mai vechi: https://badan.wordpress.com/category/libia-2/page/10/

   > EU cred ca o noua Libye in care fiecare are ceva de spus si fara privatizari clandestine ar putea sa fie si mai prospera decat pana acum profiturile libyei sunt imense cu o politica mai deschisa sar putea revitaliza si turismul LIBYA avand foarte multe relicve romane.
   Și egiptul are relicve, doar că se află în Marea Britanie, în urma a mai multor democratizări. Piramidele și Sfinxul britanicii nu le-au putut transporta. Și politica deschisă a dus la aceea că 35% din petrol a fost promis Franței și 35% din petrol – SUA. Marea Britanie va reînarma Libia.
   În fine, când au distrus Uniunea Sovietică, oamenii tot ziceau că o politică mai deschisă va ridica economia. S-a primit exact pe dos.
   Apropo, dacă zici că ești libian, ce părere ai despre faptul că Abdul Jalil a lăudat ocupația libiei de către Italieni (perioada colonială) ?
   Ce părere ai despre faptul că rebelii profanează mormintele imamilor, și pradă moscheele? Democrația în marș, cum se zice. Îți pot oferi articole în limba engleză dacă preferi așa.

One Trackback

 1. By [LIBIA] Confesiunile unui liberal « Badan Blog on 11 octombrie, 2011 at 6:18 pm

  […] [LIBIA] Confesiunile unui liberal IAR copii aceia din Sirte sunt din tribul lui Gaddafi inpreuna cu multi alti criminali de razboi su … […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: