[LIBIA] Rebelii au fost zdrobiți sub Bani-Valid și Sirte, dar sunt recunoscuți de membrele ONU

Rebelii au suferit 5 înfrângeri în ultimele 5 zile, încercând să cucerească orașele Bani-Valid (tribul Warfalla) și orașul Sirte (tribul Gaddafa).

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14955463

În orașe au fost desantați soldați SAS (Marea Britanie) și soldați din Quatar. Toți au fost luați prizonieri. Acei din Quatar au fost executați, soldații britanici vor fi eliberați fără nicio condiție (chipurile, ei nu trebuie să răspundă pentru greșelile politicienilor). Bunătatea lui Gaddafi i-a jucat câteva feste, să nu uităm că anul trecut el a eliberat din închisoare, în schimbul promisiunii cu mâna pe inimă de a nu mai omorâ libieni, pe Belhadj împreună cu 200 islamiști. Acum acest lider Al Quaeda e partenerul NATO în genocidarea libienilor.

Au fost eliberate de șobolani orașele Brega și Ras Naluf. Ras Naluf e important – acesta e orașul de bază pentru tribul Obeidi (din Cyrrenaica), din care făcea parte fostul comandand suprem al rebelilor – Abdul Fatah Yunnis. După cum vă amintiți, acest Yunnis a fost omorât și decapitat de aripa islamistă a rebelilor, iar corpul lui a fost întratât de desfigurat, că nici nu a fost arătat rudelor. La înmormântarea lui Yunnis, fiul său l-a chemat pe Gaddafi să facă ordine și să ridice iar flagul verde. Rebelii au găsit atunci limbă comună cu clanul Obeidi, dar acum s-a aflat că ei au plătit căpeteniilor tribului 50 milioane de dolari pentru tăcerea lor. Oamenii s-au revoltat, și au ridicat flagurile verzi pe acoperișurile caselor – de data aceasta – zic ei – definitiv.

Membrele ONU au recunoscut Al Quaeda drept conducerea de drept în Libia. Colonelul nu a zis nimic despre această prostie. Lui ii mai important să fie recunoscut de poporul libiei, și nu de niște marionete așezate în fotolii moi.

Acum pun niște poze cu rebelii care iau cu asalt orașele Bani Valid și Sirte:

Omar Salim Gocha - în drup spre Sirte

Omar Salim Gocha - în drup spre Sirte

Acesta este Omar Salim Gocha, conducătorul brigăzii de elită „5 Mai”, poza e făcută pe 12 Septembrie. După asta, întreaga sa brigadă a fost nimicită. Nu se cunoaște nimic despre soarta neînficatului Omar Salim. În șlapi la război departe nu ajungi.

Rebelii iau cu asalt Bani Valid.

Rebelii iau cu asalt Orașul Sirte.

După cum se vede, rebelii forțează pozițiile lui Gaddafi. Nu-i clar în ce împușcă omul din mașină. Avioanele lui Gaddafi nu mai zboară. Oricum, în poză iese fromos. Acești rebeli au obținut recunoașterea membrelor ONU, așa că vă rog mai „cu stimă și respect”.

Rebel neînfricat

Rebel neînfricat

Încă un rebel neidentificat cercetează locul călare pe un „armăsar”. În vremuri grele de război, rebelii folosesc noaptea măgărițele pe post de soții iar ziua… cum se zice: măgarul nu-i un lux, ci un mijloc de transport.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: