[LIBIA] Gaddafi a scos aurul libian din țară

O coloană militară a ieșit din Libia, înspre capitala Nigeriei. Presa spune că ar fi ieșit însăși Colonelul. Dar mai mulți analiști consideră că de fapt în mașinile blindate se află aurul Libiei (300 tone).

E riscand să scoți aurul din țară, poți să-l pierzi (exemplul României, sau a Rusiei, sau a Japoniei, sau a tuturor țărilor care-și păstrează rezerva în SUA). Dar pentru Libia, nici nu-i atât de strașnică pierderea rezervei de aur cât nimerirea ei în mâinile dușmanilor. Dușmanii duc lipsă de finanțe și nu mai bombardează ca mai înainte. Dacă ar fi primit aurul, ar fi avut resurse să genocideze definitiv poporul libian.

Cele mai mari triburi libiene îl susțin pe colonel. Warfalla îl adăpostește, și a refuzat ultimatumul NATO de a preda Bani Valid-ul. NATO parcă a încetat bombardamentele asupra civililor din Bani Valid. Din Sirte nu sunt noutăți, dar nici acolo se pare că NATO nu a reușit să omoare toți civilii, odată ce teroriștii Al-Quaeda încă nu au intrat în el.

Hamis a fost declarat ucis pentru a șaptea oară în ultimele 6 luni. Este o vorbă – cine-i îngropat de viu, îi supraviețuiește pe toți cei care l-au îngropat. Sper să se adeverească în cazul său. Acum băiatul atacă rebelii în Tripoli, care a devenit piatra de la gâtul Al Quaeda și NATO, pentru că în urma măcelurilor și execuțiilor publice, poporul e ostil teroriștilor NATO, și susține forțele de apărare libiene. Astfel, sudul capitalei libiene este eliberat, și grupuri mici atacă rebelii orice pas.

ONU este preocupată de cantitatea mare de arme aflată în mâinile civililor libieni. Vreau să amintesc că Colonelul și-a înarmat poporul odată cu începerea operațiunii NATO de genocidare a poporului libian. Un tiran și un despot nu va face acest lucru niciodată. Tiranii nu-și înarmează poporul, din contra, încearcă să sustragă armele, ca oamenii să rămână neapărați. Odată ce Gaddafi trăiește liniștit printre libienii înarmați, se prea poate să nu fie chiar atât de strașnic.

Liderul Al Quaeda din Benghazi, membru în consiliul național de tranziție, a zis că toată conducerea CNT trebuie să demisioneze, pentru că toți provin din vechiul regim. Al Quaeda își forțează drepturile, și e corect. În acest timp, conducerea CNT se află pe un vas militar francez. Din Benghazi a fost alungată, în Misurata e periculos, iar în Tripoli e și mai periculos. Pe vasul francez e cel mai sigur.

One Trackback

  1. By [LIBIA] NATO gazează libienii « Badan Blog on 11 Septembrie, 2011 at 6:16 pm

    […] nu a scos aurul din țară, așa cum declarasem mai înainte. El a scos ceva mai scump – pe apropiații săi – persoane care dacă ar fi ajuns la […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: