[LIBIA] Situația din Tripoli, 25 08 2011

Agențiile de știri occidentale tac. Asta-i bine, înseamnă că nu au cu ce se lăuda. Luptele continuă. Nu se poate spune că o parte sau alta controlează orașul, nici nu se pot da procente.

Rebelii NATO au răpit o prezentatoare de la televiziunea libiană (Hala Misrati), și o torturează. Amintesc că acțiunile rebelilor sunt susținute de întreaga comunitate occidentală. Video:

Rebelii NATO au început să omoare negri în Tripoli. În Benghazi au curățit orașul de negri, numindu-i mercenari de-ai lui Gaddafi. Singura dovadă că ei ar fi fost mercenari e culoarea pielii. Occidentul prezenta cadre cu negri uciși până și-a dat seama că doar culoarea neagră a pielii nu demonstrează că cetățeanul e venit de peste hotare și-i mercenar. Au mai aflat cu stupoare că în Africa – minune mare – trăiesc și negri.

Disciplina rebelilor NATO e la înălțime. Au ajuns în Tripoli și s-au apucat să jefuiască magazine. Un rebel a furat din casa lui Gaddafi un lanț de aur și o căciulă. Presa occidentală zice că „și-a luat suvenire”. De ce dar nu zice și despre protestatarii din Londra, că „iau suvenire”?

Acum în Tripoli se duce lupta decisivă. Șansele fiecărei părți sunt de 50%. Cine va pierde în Tripoli, va pierde războiul.

Ah, era să uit. Acum e oficial – NATO a violat complet rezoluția 1973, introducând forțe armate în Tripoli. De fapt, anume aceste forțe și duc lupta în Tripoli, haimanalele de rebeli sunt doar pentru foto. De ce au recunoscut când puteau să tacă? Pentru că au de cărat trupuri în Europele și Americile lor. Și aici nu pot scăpa doar cu o găselniță de genul: a  mai căzut un helicopter în Afghanistan.

One Trackback

  1. […] S-a împlinit un an de la începutul democrației din Libia. Cu această ocazie, exact la aniversare a fost ucisă în celula ei jurnalista Hala Misrati, despre răpirea căreia am scris în August. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: