[LIBIA] Tripoli, situația din 24 08 2011

După surse pe care încă nu le-am prins mințind, Tripoli e sub controlul forțelor NATO. Colonelul încă luptă, și probabil că va mai avea cuvinte grele de spus. Eu mă voi strădui să le transmit. Între timp, o prognoză:

– conducătorii diferitor grupări de rahat, vor încerca să demonstreze cine-i mai tare dintre ei, și vor zbura multe capuri.

– armata algeriei, având permisiunea NATO care nu mai are nevoie de berberii cu pretențiile lor, va începe să curățe munții Nafusa, așa cum poate curăți armata algeriană pe berberi. Despre asta nu vor vorbi televiziunile „civilizate”, dar eu dacă voi afla informație, voi anunța.

– bărbații bărboși din Derna, care au făcut rost de o grămadă de armament și care au pierdut o mulțime de bărbați aruncați în Tripoli, vor începe să-și ceară drepturile lor speciale de la jalili-jibrili.

– oaspeții din vest vor începe (deja au început) să explice populației de un milion a orașului Tripoli ce înseamnă să bei cafea în pace pe malul mării în timp ce merge războiul. Acei care s-au ascuns prin case vor plânge, dar va fi prea târziu.

Iată prima concluzie obiectivă care poate fi trasă din evenimentele din ultima jumătate de an:

E clar că alianța NATO, făcând uz de toată aviația sa, călcând în picioare orice drept internațional, încălcând propriile reguli și legi, și sub acoperirea unei minciuni fără precedent, e în stare să cucerească parțial capitala unei țări mici, care-și iubește leaderul dar care a rămas fără aviație și arme anti aeriene, adică, o țară total fără apărare, armata căreia e condusă de un băiat de 28 ani, deștept și curajos dar care nu are nicio experiență de război.

Într-adevăr e în stare să facă asta.

Doar că în jumate de an, și epuizând multe resurse.

Iar acesta este un fapt greu de contrazis.

via putnik1.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: