[LIBIA] Situația din Tripoli, la 23 August 2011

Fața democrației - mercenar susținut de NATO

Fața democrației - mercenar susținut de NATO

Organizația Teroristă Nord Atlantică a efectuat un atac de probă asupra capitalei Libiei pe 21 August 2011. La început a bombardat (cu peste 100 bombe) cartierele rezidențiale, după care în aer planau 3 helicoptere care împușcau tot ce mișcă. Când au crezut că populație e îndeajuns de speriată, au trimis pe mal trupe de desant formate din legiunea internațională, armata qatar-ului și elemente din al quaeda.

Aruncați pe mal, mercenarii au organizat o sărbătoare generală pe piața verde din Tripoli. În presa internațională ziceau că mercenarii au răzbătut până în centrul capitalei, în Piața Verde (pe care mercenarii au redenumit-o în Piața Martirilor, iar google s-a grăbit să introducă modificările.) Oricum, dacă vă uitați pe harta din linkul precedent veți vedea că această piață se află peste drum de plajă, dar nu contează – e centrul orașului.

Gaddafi între timp strângea voluntari, pentru că el nu ține armată în orașul său pe care îl consideră destul de sigur. Mercenarii au mers și au împușcat și ei tot ce mișcă. Când au intrat îndeajuns în oraș, au fost lichidați.

În tot acest răstimp presa occidentală se rupea de minciuni ce spunea. Ba că Gaddafi ar fi fugit, ba că a fost arestat, ba că copiii lui au fost uciși/arestați. Toate s-au adeverit a fi minciuni. În același timp s-au făcut presiuni asupra jurnaliștilor independenți (care-s vreo 10 la număr în Tripoli). Doi jurnaliști independenți au fost împușcați de lunetiști în picioare – ca un fel de preîntâmpinare.

Conducerea nemijlocită a mercenarilor din Benghazi a început să împartă petrolul pe care încă nu-l deține. Crezând că deja are victoria în buzunar, a zis că vor mai vedea dacă vor da voie rușilor să extragă petrol, ei preferând să dea prioritate acelor țări care au participat nemijlocit la înlăturarea regimului. 3:0 împotriva Federației Ruse (conducerii ei). Doar Rusia s-a abținut de la a folosi dreptul de veto atunci când s-a votat rezoluția 1973. Rusia e prima țară care a interzis oficial zborurile dinspre și înspre Libia. Multe a făcut Rusia, dar va rămâne și fără 4 miliarde de dolari pe care îi datorează Libia, și fără măcar sondele pe care le deținea în Libia.

Această încercare a NATO a fost doar una de probă, cel mai probabil că vor mai urma. Colonelul a văzut că nu face să ai încredere doar în dragostea poporului, pentru că frica uneori învinge. Dacă Gaddafi va pierde, libienii își vor da seama peste 10-20 ani că au trebuit să lupte până la capăt. Dar atunci va fi prea târziu.

NATO va face tot posibilul să-l omoare pe Gaddafi, pentru că în 7 luni a făcut atâtea crime împotriva umanității, că dacă vor fi făcute publice, vor zbura multe capuri civilizate. Ei acum nu mai au alt scop decât să omoare martorii și pe cei care ar putea povesti această istorie oribilă.

Un om care moare luptând pentru dreptate nu pierde. Urez succes poporului libian.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: