[LIBIA] Ce se cunoaște la moment

Fuhrerul poporului german și cancelarul Germaniei Adolf Hitler a declarat că regimul lui Iosif Stalin se prăbușește în fața ochilor și i-a cerut să renunțe la putere pentru evitarea vărsării de sânge ulterioare.

„Cea mai simplă cale către încheierea vărsării de sânge e următoarea: Stalin și regimul său trebuie să recunoască că a venit sfârșitul guvernării lor. Stalin trebuie să recunoască realitatea, care constă în faptul că el deja nu mai controlează situația”.

„Noi vom continua să lucrăm cu aliații și partenerii noștri internaționali pentru a proteja poporul Rusiei și a susține trecerea pașnică către democrație” – a mai spus Fuhrerul.

„Poporul Rusiei a demonstrat că aspirațiile universale ale oamenilor spre libertate sunt mult mai puternice decât mâna de fier a unui dictator” – a specificat Fuhrerul.

18.11.1941

La moment nu se știe nimic exact. Cu toate acestea, se pot trage unele concluzii:

Noaptea s-a încercat asedierea capitalei. În ziua de sâmbătă spre duminică au fost organizate diversiuni pentru cucerirea capurilor de pod. Anume acolo au fost aruncate trupele de desant NATO. Dinspre mare și în aeroport au fost aruncate din helicoptere trupe de desant. Dinspre uscat nu au venit bandele de rebeli, deci se poate spune că a avut loc o operațiune de desant clasică.

Se pare că triburile au reușit să trimită în Tripoli ceva luptători, pentru că a avut loc o împotrivire crâncenă. Moussa Ibrahim a vorbit de 1300 morți (la situația de la miezul nopții). Un asemenea număr de morți vorbește despre faptul că sub gloanțe au nimerit și civilii, și într-un număr foarte mare.

Merge vorba despre arestul lui Seif și a lui Mohammed (copiii lui Moammar). Guvernul de la Tripoli a negat această informație.

Soarta lui Moammar nu-i clară. Cel puțin Vestul nu a făcut vreo declarație – probabil că-i în viață și nu închis.

Obama s-a adresat lui Gaddafi cu cerința de a recunoaște înfrângerea – ceea ce înseamnă că nimeni încă nu a recunoscut nimic, iar Gaddafi cel puțin e în viață și mai păstrează puterea politică și militară. Altminteri nimeni nu s-ar adresa lui cu careva cerințe.

Reprezentanții guvernului de la Tripoli neagă unele informații – ceea ce înseamnă că încă funcționează, există și încă ceva controlează.

Mesajele precum rebelii ar controla tot orașul Tripoli, inclusiv partea centrală… Cel puțin nu există confirmare. După mesaje, ei anume acolo s-au îndreptat, odată ce cifra făcută publică de Ibrahim – 1300 morți – mărturisește despre faptul că pe străzi mărșăluiau trupele de desant, făcându-și loc printre localnici, împușcânt tot ce mișcă.

Încă un moment important. Pe internet apar diferite clipuri video. Mai devreme s-a raportat că în Tripoli au tăiat internetul. Și mai devreme s-a transmis că în Qatar au construit un maket al centrului orașului Tripoli. De aceea, cel mai probabil că majoritatea clipurilor apărute acum sunt făcute anume cu ajutorul machetului.

Concluzie: Atacul va fi respins, cu probabilitate de 50/50. Trupele de desant – nu-s armată. Doar cu ajutorul desantului nu se cuceresc orașe. Totuși încercarea e foarte serioasă, e probabil că ea va sluji drept motiv pentru invazia pe pământ a NATO. NATO mai trebuie să nimicească Siria după program, iar campania din Libia s-a întins prea mult. Ei au nevoie de o victorie cât mai rapidă. Pentru asta, nu exclud, vor fi utilizate arme de distrugere în masă.

Actualizare: Video de la Al Jazeera, cu acele decorațiuni despre care vorbeam:

Actualizare 2: Video cu trupele de desant în drum spre Tripoli:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: