[LIBIA] Corăbiile NATO îi lasă pe refugiați să moară

Conform UNHCR, 1500 de refugiați au murit în timp ce încercau să ajungă în Europa.

Din Libia până în Lampeduza sunt aproximativ 260 km, și această zonă e patrulată de navele de război a 10 țări (inclusiv de renumitele fregate românești).

Pe 4 aprilie, la coasta italiană a fost aruncată o corabie cu 300 refugiați. După spusele lor, la bord au murit încă 100, și au fost aruncați în mare. Motorul corabiei s-a stricat, și ea a plutit pe mare timp de 1 săptămână. O navă cipriotă care a trecut pe alături a transmis semnalul SOS, la care paza de coastă itliană a alertat pe NATO. Nicio navă NATO nu s-a apropiat, cu toate că avea corăbii la doar 50 km depărtare.

După legea internațională maritimă, orice corabie, civilă sau militară, e obligată să acorde ajutor celor care trimit semnalul SOS. Dar SUA împreună cu pirații somalezi nu au ratificat legea maritimă.

Dar acesta nu-i singurul caz. La sfârșitul lui martie, mai multe nave de război NATO au ignorat semnalele de ajutor trimise de pe o altă barcă cu refugiați. S-a apropiat doar un helicopter care a aruncat câteva sticle de apă și niște biscuiți.

Amintesc că NATO duce război cu poporul libian de 5 luni, având mandat de la consiliul de securitate ONU ca să protejeze civilii de „tiranul Moammar”.

Sursa: http://mathaba.net/news/?x=628015

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: