[LIBIA] Obama – conflictul din Libia nu-i război, pentru că nu mor americanii

Laureatul premiului nobel pentru pace, Barak Obama a zis că în Libia nu-i război, pentru că avioanele americane doar intră în spațiul aerian libian, aruncă bombe și se întorc, fără a exista vreun pericol pentru ele. Cu alte cuvinte, dacă nu mor și nu sunt amenințați soldații americani – acesta nu-i război, e ceva altceva, care încă nu are nume, dar nu-i război.

Până acum, atacul unei țări asupra alteia era considerat război, indiferent cine începea conflictul sau ce urma. Acum, genialul laureat al premiului nobel vine cu teoria că dacă adversarul nu poate riposta, atunci nu-i război.

Dacă era război, atunci intrau în vigoare anumite reguli și garanții specifice războiului, dar vedeți, dacă america nu suferă nicio pierdere – nu-i război.

Ce termen a găsit președintele afroamerican pentru situația dată? „Acțiuni militare kinetice”. Bine că nu a spus „aplicații militare”, „antrenamente” sau „experimente”, ori chiar „falometrie”.

2 Trackbacks

  1. […] Badan Blog Mai mult decat de critica celor destepti ma tem de lauda prostilor. Sări la conţinut Personal « [LIBIA] Obama – conflictul din Libia nu-i război, pentru că nu mor americanii […]

  2. […] Amintesc că mai devreme, laureatul premiului Nobel pentru pace, primul președinte afro-american al americii care să atace o țară africană – barak obama – a zis că ceea ce-i în Libia nu-i război, pentru că nu mor și nu sunt supuși pericolului soldații americani, …. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: