[Libia] Răspunsul autorităților libiene la decizia celor 8 gay (g8)

Autoritățile libiene au declarat în ziua de vineri că nu for accepta nicio inițiativă de pace pentru reglementarea conflictului din țară, decât dacă vine de la Uniunea Africană, iar deciziile „G8” (celor 8 gay, n.t.) nu-i privesc, relatează agenția France-Press, cu referire la adjunctul ministrului de externe Haled Kaaim.

Liderii țărilor G8 au căzut de acord în cadrul summitului care s-a încheiat vineri în Franța, că vărsarea de sânge trebuie încetată imediat, iar liderul libian Muamar Gaddafi trebuie să plece. Totodată liderii „celor 8” speră că Moscova îl va confinge pe colonel să părăsească puterea (el neavând nicio funcție în stat decât cea de comandant suprem al armatei, n.t.)

Președintele Rusiei Dmitri Medvedev a trimis în Libia pe reprezentantul special pentru colaborare cu țările Africii, pe Mihail Marghelov. El urmează să poarte negocieri atât cu puterea oficială din Tripoli, cât și cu liderii opoziției în orașul Benghazi, ocupat de rebeli.

„G8” – acesta e un summit economic. Deciziile lui nu ne privesc – a declarat Kaaim.

După părerea viceministrului, Libia, ca o țară africană, „nu va accepta nicio mediere care să meargă împotriva planului de pace a Uniunii Africane”.

„Noi nu am fost informați oficial (despre poziția Rusiei). La moment încercăm să luăm legătura cu guvernul rusiei, ca să verificăm informația difuzată de presă”, a declarat Kaaim, citat de agenția de presă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: