Libia: Rebelii au furat toți banii din banca centrală din Bengazi (jumate de miliard $)

Când am citit prima oară, pe un site pro-guvernamental despre faptul că în filiala băncii centrale cu sediul în Bengazi erau 505 milioane $ care au dispărut subit, am crezut că îi iau peste picior pe rebeli. Acum se adeverește că așa a și fost. Așa zisul guvernator al băncii centrale din Bengazi a zis: „Ne-am jefuit pe noi înșine.

Metodele de jaf sunt inspirate din filmele americane – au făcut o gaură în perete, și au chemat un spărgător de seifuri să se joace cu cifrul. După care banii au dispărut, și rebelii au rămas fără bani, cerșind de la SUA fondurile blocate ale Libiei. Dar câțiva oameni din conducerea noii rebeliuni au devenit mai bogați cu jumate de miliard. Profit!

Acum „rebelii” au o nouă problemă – ei nu au plătit salariile timp de 3 luni la toți oamenii, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Oamenii protestează, deja pro-gaddafi. Rebelii au sarcina de a omorî pe toți care îl susțin pe Gaddafi. Totul sub fanfarele „umaniștilor” din NATO/EU. Este video pe Internet cum rebelii au tăiat capul unui șofer, doar pentru faptul că acela avea în mașină portretul lui Gaddafi.

Leonor zice că în unele orașe din Est, oamenii simpli i-au alungat pe rebeli, și au restituit controlul guvernamental. Să sperăm că acest vector va continua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: