Unii moldoveni îşi doresc un preşedinte ca Lucaşenco

Cel puţin aşa reiese de pe site-ul lui oleg brega – http://www.curaj.net/?p=47776 .

Acesta se arată dezamăgit că moldovenii ar alege cu bucurie un dictator pentru o bucată de pâine.

Aş spune că dictatorul acesta oferă poporului belorus mai mult decât o bucată de pâine – un loc de muncă, învăţământ gratuit, medicină gratuită, pensie de 200 dolari, salarii de 300 dolari – un viitor.

Preşedintele Lucaşenco nu s-a scăpat la bogăţie, iar poporul iubeşte pe cel care nu-l fură. Preşedintele Lucaşenco nu stă în poziţia caprei în faţa occidentului sau a rusiei, iar poporului îi place să aibă un lider care se gândeşte la ţară mai presus de alte ţări.

Poporul belorus nu are nevoie de nişte lideri de partide care joacă teatru o lună întreagă din faptul cum împart posturile şi domeniile de influenţă. Nu are nevoie de lideri care scandau în faţa ambasadei americane „bombardaţi-ne vă rog, scăpaţi-ne de lucaşenco!”

Au fost arestaţi 600 oameni. Câţi din ei au fost violaţi şi ucişi în secţiile de poliţie, pardon, miliţie? Peste câteva zile vor fi eliberaţi şi gata.

Să vă spun un secret – moldovenii îşi doresc şi ei un lider ca Lucaşenco. Îşi doresc un om cinstit şi puternic, autoritar. Nu un autoritar hoţ. Ghimpu ar putea fi o candidatură bună, însă îi lipseşte coloana vertebrală. Prea mult îi pasă lui ce spune occidentul, şi prea puţin ce crede poporul (ca şi Filat, care după alegeri a preferat o săptămână să-şi dea sunete cu lideri/parteneri europeni iar pe colegi i-a lăsat în aşteptare).

Dacă va apărea un lider la Chişinău care să spună că va face ordine în ţară, dacă va vorbi convingător,  eu i-aş da votul, şi aşa ar face o mare parte din moldoveni.

Cum rămâne cu drepturile omului? Eu aş prefera ca oamenii să nu plătească pentru dreptul lui brega de a striga în faţa ambasadelor prin exodul în masă şi slujirea la popoare străine. O parte a poporului ar schimba libertatea lui brega, scara lui maslow şi alegerile din fiecare an pe bunăstare, progres şi dictatură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: