2012 și Avatar

Am fost întrebat într-un comentariu despre părerea mea despre filmul 2012.

Prima oară despre fatala dată de 2012 am auzit în 2005, când un om foarte erudit îmi spunea că în acest an se va sfârși lumea, pentru că în 2012 se sfârșește calendarul incașilor (dar și a poporului Maya). Din păcate, aceste calendare nu sunt disponibile, grație poporului european cu vechile sale tradiții în domeniul drepturilor omului – incașii au fost omorâți pe cap, toți ca unul, că nici urmă de ei n-a rămas, darmite un calendar.

Mai târziu am dat de cărțile lui Sitchin Zeharia, evreu de ocupație, iată bibliografia sa. Asta a fost deja prin 2008. Conform certitudinilor din acele timpuri, din 2006 se vede o planetă pe cerul înstelat, dar se vede doar de la polul sud, iar această planetă se îndreaptă spre pământ, și atunci, adepții acestei teorii se jurau că în august 2009, planeta Nibiru (planeta X), trebuia să apară pe bolta cerească a emisferei nordice, sub formă de cruce, și că în 2012 urmează să fie, ceea ce marele scriitor moldovean (mă mir că nu a primit încă niciun premiu de la noua guvernare), a ales să fie titlul romanului său revoluționar.

Marea bulă s-a spart însă atunci când în august 2009 nu a apărut niciun astru nou în emifera nordică, așa că susținătorii ideii de mai sus repede și-au șters filmulețele filmate la „poala sudică” de pe youtube, și posturile de pe blojicurile personale. Exemplu al unei pagini care încă nu a fost ștearsă găsiți aici – http://www.detailshere.com/niburu.htm

După cum puteți vedea, link-urile din acel articol sunt moarte, au fost șterse, să nu se facă de rușine, dovezile video care prevesteau că în august vom vedea planeta roșie/nibiru/planeta x au fost șterse de pe youtube de către autori, de parcă nici nu fuseseră acolo.

Aici e o discuție pe un forum despre data de 21 august 2009, când planeta nibiru va fi trecut în nu știu ce fază deșteaptă http://www.abovetopsecret.com/forum/thread323689/pg1 – discuțiile începură în 2007, unele linkuri de pe pagină funcționează, inclusiv video.

Deci, după cum spuneam, pe 21 august nu s-a întâmplat nimic, în afară de o sărbătoare – ziua de naștere a unui mare om. În rest – doar s-a spart o bulă dezinformațională.

A apărut după asta filmul 2012, pe care nu l-am urmărit, și care la fel face preziceri demne de cercetătorii britanici.

După asta a apărut filmul avatar, care nu vorbește despre 2012, în schimb e plin de teorii de-ale lui Sitchin. Singura deviere de la acele teorii este inversarea lucrurilor – Sitcin spune că extratereștrii au venit pe pământ și au înrobit oamenii pentru a extrage resursele planetei, dar filmul avatar prezintă evenimentele invers.

Aceeași ideie furată de la sitcin mai găsim în filmul V din 2009, care-i un remake al filmului V din 1983. Aceste filme prezintă teoria fără prea multe modificări.

Părerea mea este că în 2012 se va păstra tendința de acum, dacă oamenii nu vor lua o altă atitudine. Iar aceste filme au fost făcute pentru uz intern, din exhibiționizm bolnav al acelora care iubesc să riște, și sunt răscumpărate de milioanele de necunoscători care nu pot înțelege mai mult decât li se dă pe talger.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: