Cum să-l faci pe WordPress să afișeze diacriticele (ă î ș ț â)

Articol furat  de pe blogul companiei de hosting verolog.net .

Acest articol e valoros mai mult pentru faptul că explică cum se configurează blogul, după instalare, să afișeze diacriticele în articole și comentarii. Prima parte a articolului descrie instalarea blogului folosind extensia Fantastico, care face parte din cPanel. Așa cum nu toate companiile oferă hosting cPanel, prima parte puteți să o treceți cu vederea. Dacă vreți să citiți cum se instalează wordpress fără cPanel – iată pagina care descrie faimoasa instalare de 5 minute.

Vă voi prezenta în acest articol cum se crează un blog personal în câțiva pași simpli, folosind extensia Fantastico, care este inclusă în planurile de hosting verolog.net.

1. Intrați pe pagina principală a panoului Dumneavoastră de control: http://www.saitulvostru.com/cpanel . Accesați extesia Fantastico de Luxe:

Iconita Fantastico de LuxeIconita Fantastico de Luxe

 

2. În partea stângă veți vedea în jur de 50 de aplicații care pot fi instalate cu doar câteva click-uri , ordonate pe categorii – bloguri, managere de conținut, relații cu clienții, forumuri, comerț, wiki, și multe altele. Pe noi ne interesează blogurile. Cu toate că Fantastico de Luxe permite să instalați trei tipuri de bloguri, noi am testat doar WordPress, desre el va merge vorba mai departe. Apăsați pe extensia WordPress:

Selectia WordPress din meniul FantasticoSelectia WordPress din meniul Fantastico

 

3. În partea dreaptă se va afișa un meniu despre WordPress, în care veți putea selecta să faceți o instalare proaspătă. Tot aici puteți vedea ce bloguri de wordpress dețineți în prezent, și mapele în care ele stau. Dacă doriți, puteți șterge un blog, tot din această fereastră. Noi însă vom crea unul. Faceți click pe textul „New Installation”:

Instalare nouaInstalare noua

 

4. În pagina care se va deschide, completați următoarea informație (vedeți și imaginea de mai jos):

Install on Domain – dacă aveți mai mult de un domeniu, sau aveți subdomenii create, selectați unul din ele pentru a asocia cu blogul dumneavoastră. Dacă nu aveți subdomenii, lăsați așa.

Install in Directory – în ce mapă doriți să se instaleze blogul? Mapa se va crea automat. Astfel, veți putea accesa blogul scriind adresa: http://www.domeniulmeu.com/numelemapei .

Administrator Username – numele de utilizator al administratorului, adică numele prin care vă veți autentifica.

Password – parola de administrator.

Admin Nickname – numele prin care vor fi semnate articolele scrise de către Dumneavoastră.

Admin email – adresa Dumneavoastră de email.

Site Name – dați un nume blogului Dumneavoastră.

Description – pe scurt, descrierea blogului.

În final, apăsați butonul Install WordPress.

Datele necesare creării blogului.Datele necesare creării blogului.

 

5. Se va deschide o pagină cu datele despre viitoarea instalare. Păstrați numele bazei de date, pentru că vă va trebui să efectuați încă o modificare. Apăsați butonul Finish Installation.

Finisarea InstalariiFinisarea Instalarii

 

6. Va apărea o pagină cu informații despre instalare. Păstrați numele de înregistrare, parola, și adresa pe care puteți intra pentru administrare (de obicei e sub forma: http://www.domeniulmeu.com/numelemapei/wp-admin ). Puteți introduce adresa Dumneavoastră de email în câmpul Email the details of this installation to, ca să primiți pe email toate aceste detalii.

După instalareDupă instalare

 

7. După instalare, nu veți putea folosi diacriticele (ă, î, ș, â, ț) în articolele și comentariile de pe blog până nu veți opera următoarele modificări:

8. Mergeți din nou în panoul de control (vedeți și punctul 1). La secțiunea Databases găsiți extensia phpMyAdmin. Accesați-o:

Extensia phpMyAdminExtensia phpMyAdmin

 

9. Din partea stângă a phpMyAdmin, selectați numele bazei de date corespunzătoare blogului (pe care l-ați memorizat în punctul 5). De obicei, numele este _wrdp1 sau _wrdp2.

10. Selectați toate tabelele (puteți bifa sau puteți folosi și opțiunea check all pentru acest scop). Apăsați fila Operations (dreapta sus):

Selectați toate tabeleleSelectați toate tabelele

 

11. În fereastra care se va deschide, în partea de jos, la secțiunea Collation, selectați opțiunea utf8_bin, și apăsați butonul Go.

Selectarea setului de caractereSelectarea setului de caractere

 

12. Blogul a fost creat cu succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: