Politica

Am citit azi dimineata un articol despre cum o femeie a fost deportata din Romania, pentru ca s-a casatorit cu un barbat cu 19 ani mai tanar.

Baiatul daca a fost crescut la casa de copii si-a gasit intr-o femeie si mama care i-a lipsit, si sotie. E ceva obisnuit. Dar nu despre asta voi vorbi.

Voi vorbi despre promisiunile lui Traian Basescu referitor la Republica Moldova.

Am observat o legitate: daca promite ceva dl. Basescu, se va intampla exact inversul.

Si nu ma refer aici la promisiunea lui „Sa traiti bine!” Mai degraba la promisiunile ce tin de moldoveni.

A propus sa duca moldova in UE, sa o atarne ca pe un vagon la tren. Dar actiunile? Imediat dupa asta s-a impus regim de vize pentru moldoveni.

A promis sa deschida inca doua-trei consulate imediat dupa hotarul cu repubilca moldova, sau, cu alte cuvinte, sa dea viza la intrare in Romania.

A promis de cateva ori usurarea procesului de redobandire a cetateniei romane. Prima oara cand a promis asta s-au adunat 800000 cereri la ambasada Romaniei din Chisinau. In acel an, daca nu ma gresesc, s-au eliberat doar 5 cetatenii pentru moldoveni. Prietena mea a trimis si ea cerere, impreuna cu familia. Nu a primit nicio confirmare ca scrisoarea a ajuns la destinatar (oamenii asteapta ani de zile aceasta instiintare).

Acum, dupa evenimentele din aprilie din Chisinau, Basescu, ca sa toarne iarasi gaz pe foc, a mai promis simplificarea procedurii de obtinere a cetateniei si, evident, in Monitorul Oficial din Mai erau doar nume evreiesti si niciunul moldovenesc. In schimb, a dat motiv comunistilor sa acuze romania implicare in treburile interne ale Moldovei. Si Moskova la fel a acuzat-o pe Romania. De ce oare? Doar nu au acordat nicio cetatenie!

Rusii fac invers: ei tac si fac. Dau cetatenie rusa transnistrenilor. Sa obtii cetatenia rusa e mai simplu decat cetatenia romana. Am rude, care-s cetateni rusi cu actele in ordine. Basescu vorbeste dar nimic nu face. Sufera desigur moldovenii simpli, pentru ca isi fac sperante din vorbe goale. Mai sufera moldovenii care se considera romani, pentru ca suporta consecintele actiunilor antiromanesti ale autoritatilor moldovene ca reactie la vorbele goale ale cuiva.

Sufera tara noastra pentru ca e indepartata, si dintr-o parte si din alta de Romania.

Sufera si Romania, pentru ca si-a sifonat imaginea nu doar in ochii moldovenilor, ci si a strainilor. Voronin, daca ati observat, nu s-a adresat direct Romaniei cu pretentii, ci s-a adresat Uniunii Europene, sa o potoleasca pe Romania. La fel au facut si rusii – au evitat sa spuna ceva direct Romaniei, iarasi au grait cu UE, de parca Romania nici nu ar fi un stat suveran.

Poate lucrurile se vor schimba, cine stie? Stiu doar ca eu nu voi mai repeta greselile mele (l-am votat pe dl. Basescu, ca majoritatea moldovenilor).

2 Comments

 1. Posted 13 iunie, 2009 at 9:27 am | Permalink | Răspunde

  Feedurile Wordpreess sunt furate ! http://gekrys77.wordpress.com/2009/06/13/atentie-blogeri-feedurile-wordpress-sunt-furate/

  • Badan Sergiu
   Posted 13 iunie, 2009 at 1:07 pm | Permalink | Răspunde

   Asta nu are treaba cu wordpress-ul. Aia au motoare care copiaza continutul articolelor tale. Se cheama boti. Nu se baga in dashboardul tau.
   Include adresa ta in fiecare articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: