Recomandari de la Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin

Nu sunt mare sustinator al lui Vladimir Voronin. Totusi nu pot sa nu dau dreptate acestor vorbe ale sale:

„Cine a depus atitea eforturi ca eroii tinerei generatii si fie nu Mahatma Gandhi si Nelson Mandela, ci maresalul Antonescu?”

Nu stiu ce legatura are Maresalul, dar Mahatma Gandhi si Nelson Mandela sunt niste lideri in domeniul protestelor. Protestele lor au fost fara varsari de sange, dar cu efect. Probabil, presedintele Voronin a vrut sa apere poporul de varsari de sange, si a dat aceasta sugestie, merita tot respectul pentru niste idei geniale.

Asadar, ce anume ne-a recomandat domnul Presedinte?

Mahatma Gandhi a fost un lider in India, cunoscut, printre altele si pentru eliberarea Indiei de sub jugul englez. Poporul indian a castigat imperiul britanic prin adoptarea politicii de non-cooperare. La ce se rezuma aceasta politica?

1. Violenta este rea, indiferent de circumstante.

2. Boicotul oricaror marfuri straine.

„Swadeshi is that spirit in us which requires us to serve our immediate neighbours before others, and to use things produced in our neighbourhood in preference to those more remote. So doing, we serve humanity to the best of our capacity. We cannot serve humanity by neglecting our neighbours”.

traducere:

„Swadeshi este un spirit care ne face sa deservim vecinii nostri inainte de de altii, si sa consumam lucruri produse in vecinatate prioritar lucrurilor produse departe. Facand astfel, noi servim umanitatii la capacitate maxima. Nu putem servi umanitatii neglijand vecinii”.

La import, se aplica taxe. Taxele de import reprezinta cea mai mare parte din bugetul tarii. Daca nu se vor importa produse, va dati seama. Atunci se va vedea cine de fapt da pensii si salarii bugetarilor, sau, sa-l citez din nou pe Domnul Presedinte – vor vedea pe unde ies gazele.

3. Boicotarea institutiilor de invatamant.

In cazul cand politia ia copiii din scoli, si-i duce in directii necunoscute, si ii omoara in batai, parintii au tot dreptul sa-si oblice copiii sa ramana acasa.

Mai mult de atat, pot sa ramana acasa si parintii, ca sa-si pazeasca copiii de abuzurile anonimilor in civil, despre care se spune ca ar fi politisti.

4. Boicotarea institutiilor juridice si fiscale. Nu inseamna sa nu platesti impozite, ci sa nu cumperi niciodata din magazinele care platesc tva. Mai bine de la tarani. Puteti sa va mutati cu  familia la sat, sa aveti ce manca intre timp. In plus, e bine si pentru sanatatea voastra si a copiilor vostri. Puteti sa oferiti copiilor educatia pe care ar fi primit-o la scoala.

Nu va faceti documente noi, nu aveti bani pentru  asta. Eventual, veti ajunge sa traiti si fara curent electric.

Rugati rudele de peste hotare sa nu mai trimita bani in tara, pentru ca-s impozitati.

Aceste actiuni ar reprezenta o presiune mult mai mare decat manifestarile care au loc acum.

Nelson Mandela a facut aproximativ acelasi lucru ca si Gandhi, pentru ca a fost inspirat de acesta. Singura diferenta era ca Mandela a chemat la abtinere de cumparaturi. Poporul sud-african nu cumpara nimic din magazine, si ele au inceput sa se inchida. Oamenii ieseau si cantau, se adunau in grupuri si cantau muzica africana.

Presedintele Voronin a criticat directorii de institutii de invatamant ca nu a educat tineretul in spiritul lui Nelson Mandela si Gandhi. Eu ii dau dreptate lui. Directorii si rectorii la fel i-au dat dreptate, pentru ca l-au aplaudat furtunos.

Iata asa.

Reclame

One Comment

  1. Diana
    Posted 13 aprilie, 2009 at 7:34 am | Permalink | Răspunde

    Sergiu asta e cea mai proasta postare a ta… din pacate
    Mai bine nu ai posta nimic ce tine de acest domeniu, cred ca sunt sfere in care te pricepi mult mai bine..fiindca daca vei continua in ritmul acesta vei dezamagi mult cititorii, asta e sfatul meu.

    Iti doresc succes in continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: