Umor militar?

În armata izraeliană, la sfârşitul cursului militar se obişnuieşte comandarea pentru întreaga grupă a unor tricouri, căciuli şi svitere identice, cu un anume desen sau mesaj, pe care soldaţii singuri şi-l aleg, sau singuri îl desenează.
Un arab din Iaffa, care lucrează la întreprinderea din sudul Tel-Avivului, unde se produc asemenea haine, a povestit corespondentului „Haaretz”, că în ultima vreme, de cea mai mare popularitate se bucură printre soldaţii Tzahal imaginile cu copii palestinieni ucişi, femei palestiniene ucise, însoţite de mesaje corespunzătoare.
Iată câteva exemple: un tricou pentru puşcaşi lunetişti, pe care-i desenat un copil ucis, cu un ursuleţ de pluş, şi cu mama sa plângând, însoţit de mesajul „Mai bine foloseai Durex” (marcă de prezervative). Tricou de lunetist din grupa Ghivati – în imagine – ţinta îndreptată spre burta unei femei însărcinate, şi mesaj în engleză „1 shot 2 kills” („1 tragere – 2 ucişi”). Încă un exemplu – cămaşă cu imaginea unui copil palestinian care se transformă într-un luptător tânăr şi mesajul „nu contează cum începe, noi vom pune la asta sfârşit”.
Se comandă şi tricouri cu mesaje ofensatoare de caracter sexual, de exemplu, imaginea unei tinere palestiniene, acoperite cu vânătăi, însoţită de mesajul „ai fost violată de toată grupa”.
Trebuie de menţionat că desenul şi textul pe tricouri şi pe alte atribute de vestimentaţie pentru grupă trebuie să fie încuviinţate de către cineva din comandament, dar de cele mai multe ori asta se face la nivelul sergentului.
Aceste atribute nu fac parte din uniforma militară, şi sunt purtate ori după satisfacerea serviciului militar, ori pentru ocuparea cu sportul înăuntrul bazei militare.
La întrebarea dacă întradevăr soldaţii TZAHAL împuşcă în copii palestinieni, unul din lunetiştii brigadei Ghivati a răspuns: „Se întâmplă că înspre tine ridică arma un copil palestinian, tu trebuie să decizi – tragi în el sau nu”. Deci merge vorba despre glune în care se ascunde un pic de adevăr.

Avantajul tragerii în femei însărcinate: O tragere doi ucişi

2kills

Într-unul mic – mai greu de ochit.

unulmic

Un absolvent al cursului de lunetişti sfătuie o mamă care stă asupra mormântului copilului său că folosirea prezervativului poate salva de o viitoare scârbire.

durex

Nu te linişti până nu eşti convins că ai ucis

005

Doar Dumnezeu iartă (probabil are în vedere „numai nu noi”)

006

Tuturor mamelor arabe: Soarta copilului tău e în mâinile mele.

007

via haaretz

Anunțuri

3 Comments

 1. Posted 28 Martie, 2009 at 11:50 am | Permalink | Răspunde

  am ramas socata !!! sunt fara cuvinte !

  • Badan Sergiu
   Posted 28 Martie, 2009 at 6:04 pm | Permalink | Răspunde

   Nu stiu cine ar avea alta reactie.

 2. polinacelac
  Posted 29 Martie, 2009 at 11:34 am | Permalink | Răspunde

  E cam scarboasa, nu postarea ci realitatea. Iti sugerez sa citesti o carticica mica de o seara „Suad, arsa de vie”, vei vedea ca nu va avea cine sa planga aceste femei si copii(fete) ucisi. Poate unele chiar isi doresc moartea provocata de un glont, care nu doare mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: