Vacuta – varianta americana

Cu siguranta multi isi amintesc despre cazurile de abuz din partea politiei moldovenesti in cazul „vacutei”, sau a celui ce posta sub acest pseudonim pe forumuri. S-au scris multe articole prin ziare in acea vreme, iata unul din ele.

Acum citesc o stire si ma mir – se pare ca justitia din SUA a hotarat sa foloseasca experienta moldovenilor, astfel ca il obliga pe un om sa-si scrie parola pentru decriptarea unui disc din laptopul sau.

Nu prea se impaca asta cu al cincilea amendament la constitutia SUA, care spune pe lung ca o persoana nu poate fi martor impotriva sa, dar judecatorii spun ca in acest caz nu-i nevoie sa se respecte un oarecare al cincilea amendament – e vorba despre porno cu copii. Singura dovada este o animatie, depistata de vamesi cand ii verificau laptopul (da, in SUA democratia permite oricarui vames sa se bage in laptopul tau, si sa-l retina pe orice perioada). Iar aceasta dovada sta in laptop, encriptata, si pentru a putea vedea daca exista asa dovada sau nu, omul trebuie sa-si scrie parola in fata juratilor.

In schimb acesti judecatori au devenit sensibili in cazul lui David Silverman, care a violat impreuna cu mai multi barbati niste tinere de 14-15 ani, au filmat asta, si au pus pe internet. David Silverman nu a reusit sa fuga in Israel, impreuna cu ceilalti barbati, in schimb, zice ca religia la care el s-a reintors nu-i permite sa vorbeasca despre asa lucruri grotesti, si nici sa arunce o privire asupra imaginilor aduse drept dovezi la judecata. Si aceasta gogoasa merge in SUA! (desigur, daca religia e cea care trebuie religie).

Mai multe despre acest caz aici.

Cine va spune ca in SUA e democratie, scuipati-l in ochi.

Reclame

One Comment

  1. Posted 13 martie, 2009 at 1:31 pm | Permalink | Răspunde

    democratia este un concept care ne ramane doar in vis !

One Trackback

  1. […] Intr-un articol precedent am pomenit despre un caz, cand un om trebuie sa-si introduca parola de la computer, de fata cu judecatorii, ca aceia sa foloseasca informatia impotriva lui. Dar ascultarea telefoanelor in SUA? […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: