asa zisa „criza din tibet”, prin ochii presei romanesti

Eu sunt un adept al libertatii presei, dar totodata urasc minciuna. Am gasit un reportaj despre Tibet pe site-ul Realitatii, iar cand m-am uitat mai atent… am constatat ca sunt dus de nas, la fel ca si milioanele de romani.

Aici este articolul la reportajul cu pricina. Titlul este „Noi confruntari in Tibet inre politia chineza si calugarii tibetani”. Aici este link-ul direct la materialul video, daca doriti sa-l salvati in computer (informatie despre cum se deschide, si cum sa copiati filme din internet gasiti aici).

Stirea este proaspata (14 mai 2008):

” Confruntări violente în Lhasa, capitala Tibetului, între poliţie şi călugării tibetani care cer independenţa provinciei. Autorităţile medicale de la Beijing au anunţat că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în confruntări.

Manifestanţii au incendiat mai multe magazine şi maşini, iar poliţiştii au încercat să-i disperseze folosind gaze lacrimogene şi trăgând focuri de armă.

Mai mulţi oameni au fost răniţi în urma confruntărilor. Protestele au început acum cinci zile, iar poliţia chineză a intervenit şi atunci în forţă. Luni, 60 de călugări care protestau faţă de regimul de la Beijing au fost arestaţi.

Casa Albă şi-a exprimat „regretul” pentru violenţele produse în Tibet şi a cerut Chinei să respecte cultura tibetană şi caracterul multietnic al societăţii sale. Şi liderii europeni, reuniţi la Bruxelles, la summitul de primăvară, au cerut Beijingului să reacţioneze cu moderaţie la protestele tibetanilor.

Sursa: Realitatea TV „

Hai sa vedem unde-i minciuna. In primul rand, politistii din imagine sunt mai intunecati la culoare decat politistii chinezi. Dupa uniforma, dotare si culoare, ei seamana mai mult cu politistii indieni:

Politisti indieni

Asa arata politistii indieni.

Iata o captura cu acesti asa zisi politisti chinezi:

Singura diferenta este culoarea curelelor (in prima imagine e alba, in ultimele doua e neagra).

Bine, s-ar putea sa fie o coincidenta, ca in China politistii sa aiba aceeasi uniforma ca cei din India (cu exceptia curelelor, care in China sunt negre, ca sa se poata deosebi). Dar sa mergem mai departe, caci am descoperit un cadru interesant:

Nu stiu ce reprezinta, seamana cu un tomberon, dar ar putea sa fie o bariera pentru proteste. Important este ca scrie pe ea DELHI POLICE, in limba engleza, nu in limba chineza (Slava Domnului), si nici in indiana (दिल्ली). Iar Delhi este un orasel din India totusi: http://en.wikipedia.org/wiki/Delhi .

Cat despre impuscaturi, eu nu am auzit niciuna. Or fi inventat ei, chinezii, praful de pusca, dar totusi, fiind inarmat doar cu bete de bambuc e greu sa provoci focuri de arma…

Ca o capsuna din varful tortului a aparut, un omulet in cadru, pe la sfarsitul materialului. Nu mi-am dat seama de la inceput cine-i el – calugar tibetan sau politist chinez?:

Cred ca o fi reporterul de la Realitatea TV…

One Comment

  1. piratw
    Posted 4 mai, 2015 at 3:12 pm | Permalink | Răspunde

    astia de la irealitatea sunt cei mai mari mincinosi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: