Ares – unul din cele mai bune protocoale de impartire a fisierelor (file sharing)

Iată că am ajuns şi la această temă: programele de împărţire a fişierelor (sau file sharing). Vreau să spun de la bun început că nu am încercat toate protocoalele existente, ci doar eMule, DC++ (StrongDC), Gnutella (Limewire, dar mai bine Frostwire că-i pe degeaba), BitTorrent, şi, în ultimă instanţă, Ares (despre el voi vorbi mai mult acum).

La majoritatea am gasit multe aspecte interesante, dar unele îmi dădeau oleacă de dureri de cap. De exemplu, Gnutella, îmi dădea de multe ori rezultate eronate, cu diferite ”gunoaie”. Asta, am înţeles eu că se petrece graţie companiilor care luptă cu pirateria.

Dar abia acum o lună în urmă am dat ceva care m-a făcut să mă simt bine (în domeniul file-sharingului). Este vorba despre Ares! Acesta s-a născut din Gnutella, şi are o interfaţă asemănătoare cu Kazaa. În anul 2005, pentru a scăpa de organizaţiile anti-pirat, Ares a devenit sursă deschisă, cu alte cuvinte, nu aparţine nimănui, mai bine zis, aparţine tuturor dar nimeni nu poate fi tras la răspundere :P.

Pe lîngă împărţire de fişiere, Ares are un player incorporat, aşa că puteţi vedea din timp dacă-i bine ceea ce copiaţi din internet, sau nu chiar. La fel, puteţi intra pe chat, sau să iniţiaţi camera voastră de chat.

Dar cel mai plăcut aspect în Ares este totuşi file-sharingul. Pentru a începe lucrul nu trebuie decât să cauţi ce-ţi trebuie, şi să porneşti descărcarea. Nu ai nevoie să intri pe canale, servere, sau să împarţi şi tu ceva cu ceilalţi! E simplu! Poţi căuta ceea ce împart toţi utilizatorii Ares, şi de cele mai multe ori vei găsi exact ce-ţi trebuie!

Bine, totuşi pentru a vă îmbunătăţi performanţele în găsirea a ceea ce căutaţi, eu vă recomand să folosiţi mai multe protocoale de împărţire a fişierelor, cum ar fi Ares şi eMule. Ceea ce nu găsiţi în unul, găsiţi cu celălalt. Iată că, am ajuns la sfârşitul articolului. Mult succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: