Cum sa ne descotorosim de reclamele Flash?

Odata cu dezvoltarea tehnologiei pop-up blocker (tehnologia care împiedică deschiderea nesolicitată a paginilor web cu reclamă), marketologii au început să dezvolte alte formă de reclamă pe internet, una dintre care este Reclama Flash. E atat de enervant atunci cand deschizi o pagină şi începi să citeşti informaţia care te interesează… şi îţi apare o bulă care  conţine nu ştiu ce reclamă, şi această bulă pluteşte fix în centrul paginii, încurcându-te să citeşti ceea ce te interesează. Iar dacă încerci să dai pagina în jos, hop şi această bulă îşi ocupă locul de cinste, iar în centrul paginii. Iar aceste manevre ale ei îţi consumă o grămadă de resurse din computer, şi o grămadă de nervi. Îţi vine să… Noroc că apare într-un colţ al bulei opţiunea de a scăpa, temporar, de ea, dar să vezi, de multe ori nu lucrează nici această opţiune… Îţi vine să spargi ferestrele de la firma reclamată în bulină, sau cel puţin să o boicotezi pe viaţă! Dacă nu aţi înţeles despre ce merge vorba, vă invit să intraţi pe zaycev.net sau 2baksa.net (ambele în rusă, dar asta nu încurcă să înţelegeţi ideea).

Bine, ajunge cu partea sentimentală, să trecem la fapte concrete. Vă voi arăta în continuare cum să scăpăm de acest terorism, pe care unii din necunoştinţă îl numesc marketing. Kala gaya, sau, e timpul să purcedem!

Iată paşii:

1. În primul rând, vărsaţi din internet navigatorul de internet Mozilla Firefox. Pe lângă faptul că are din start un pop-up blocker eficient, şi este foarte securizat, nu costă nici un ban, şi are multe multe suplimente folositoare, ceea ce îl face să fie o opţiune mult mai bună decât îmbătrânitul şi mult-găuritul Internet Explorer.

2. Porniţi Firefox-ul (după instalare, evident:). Mergeţi la Tools>Extensions (cred-ca Instrumente>Suplimente). Mai departe apăsaţi Get more extensions (tot acelaşi rezultat îl obţineţi dacă mergeţi direct la pagina cu suplimente).

3. Găsiţi unde-i căsuţa pentru căutare în pagina deschisă.  Căutaţi extensia care se cheamă Flashblock. Instalaţi-o (este acolo opţiunea Install Now. Vă va întreaba daca într-adevăr vreţi să instalaţi, veţi răspunde Yes! Se va instala, şi vă va propune să restartaţi navigatorul de internet, iar veţi accepta, şi gata).

4. Dacă după repornirea Firefox-ului nu a apărut nici un buton cu litera „f”, stilizată, atunci puteţi să-l adăugaţi (din View>Panoul de instrumente>Configure (sau ceva asemănător, la mine firefox-ul e în limba rusă şi nu pot fi exact)).

5. Când încărcaţi o pagină cu conţinut Flash, acest conţinut va fi blocat, iar în locul lui va apărea un buton rotund, pe care dacă-l veţi apăsa, va afişa Flash-ul. De multe ori intrăm pe site-uri cu conţinut flash pozitiv şi necesar, dacă apăsăm butonul Flashblock-ului, şi se afişează imediat tot conţinutul. Dacă vrem, putem inta în opţiunile Flashblock-ului să adăugăm aceste site-uri în lista albă.

Iată în principiu cam tot ce am putut spune la acest subiect. Vă doresc navigare plăcută pe internet!

via

4 Comments

 1. Victor Badan
  Posted 22 aprilie, 2008 at 9:19 am | Permalink | Răspunde

  Salut Sergiu!
  In Firefox mai este un instrument pentru lupta cu reclama- Adblock Plus 0.7.5.4. Il folosesc de mai mult timp, si cu ajutorul lui poti „descarca” paginile Web de multa reclama. Astfel se mareste si viteza deschiderii paginilor. Mult succes in continuare in initierea utilizatorilor internetului cu lucruri utile.

 2. Badan Sergiu
  Posted 5 mai, 2008 at 11:16 am | Permalink | Răspunde

  Merci ca mi-ai spus. L-am incercat. Acum le folosesc pe amandoua concomitent.

 3. ElSictir
  Posted 19 august, 2009 at 1:18 pm | Permalink | Răspunde

  Chestia cu protectia anti-flash commercials e OK. Dar, in multe cazuri, este si 100% tampita, intrucat multe site-uri au header-ul (logo, info, buttons) realizate taman in flash, sub forma de flash-header, astfel ramanandu-ti doar posibilitatea de a te holba la un site bine „hacuit” de identitatea lui (cu exceptia url-ului din caseta browser-ului). In ceea ce priveste „gaurile” din IE, raman absolut uimit… Chestia asta cu insecuritatea IE e absolut intemeiata doar in cazul celor care utilizeaza drept sistem de operare crack-uri Windows, in speta „software” contrafacut si bine garnisit cu malware. Daca ati avea instalat o versiune cu licenta a Windows-ului, nu ati intampina probleme de genul celor mentionate. IE este un browser excelent. Pacat ca majoritatea prefera sa utilizeze bombe software (crack) si nu software licentiat…

  • Badan Sergiu
   Posted 19 august, 2009 at 6:58 pm | Permalink | Răspunde

   M-ai facut sa zambesc.
   Windows crackuit poate fi instalat si de pe cd oficial, doar cu serial diferit.

   Am zis, daca apesi pe butonul Play, se porneste flash-ul care-ti trebuie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: