Fosswin – Colectie de softuri gratuite

Mă întrebam dacă există vreo colecție organizată de programe gratuite, care să înlocuiască tradiționalele pachete comerciale. Pe urmă am uitat de această preocupare, iar acum, absolut întâmplător am dat de un site, unde am găsit exact ceea ce căutam cândva, și poartă numele FOSSWIN!

Ce este FOSSWIN? După descrierea dată de autor, FOSSWIN este o colecție de peste 100 programe gratuite și cu sursă liberă pentru organizațiile academice, guvernamentale și comerciale care folosesc sistemul de operare Windows 98SE/ Me/ 2000/ 2003/ XP. Programele au fost atent selectate și asamblate pentru a oferi o alternativă gratuită la pachetele comerciale scumpe cum ar fi MS Office, MS Outlook, Photoshop, Matlab, etc.

FOSSWIN este disponibilă în 3 distribuții: Imagine ISO, arhivă ZIP, sau distribuția portabilă, ce poate fi instalată pe USB Stick.

Programele sunt actualizate la ultima versiune stabilă, în momentul descărcării FOSSWIN!

Lista cu programele prezente în colecție, precum și instrucțiunile de instalare le găsiți pe README-ul oficial. Am rămas impresionat când am văzut cât de profesionist au fost selectate programele. V-aș sfătui să trageți cu ochiul peste listă, există descrierea în engleză a fiecărui pachet.

Dacă veți dori să instalați toate programele, va trebui să aveți aproximativ 1.5 Gb de spațiu liber pe HardDisk (cu toate că asta nu constituie o problemă acum).

Succes la experimentare!

PS. Cele trei distribuții le puteți copia din link-urile de mai jos:

FOSSWIN ISO
FOSSWIN ZIP
FOSSWIN Portable

2 Comments

 1. igor
  Posted 31 martie, 2008 at 7:30 am | Permalink | Răspunde

  lincurile de mai sus(trei la numar nu lucreaza)ma poti indruma de unde pot lua mathcad-ul sau mathlab-ul? gratuit desigur

 2. Badan Sergiu
  Posted 31 martie, 2008 at 6:54 pm | Permalink | Răspunde

  Salut Igor. Alternativa la mathlab este Scilab, il gasesti in distributiile fosswin, sau pe site-ul oficial http://www.scilab.org/ .
  Am incercat acele link-uri, la mine au functionat, poate ca atunci cand tu ai incercat nu le mergea serverul. Din comentariile de pe internet am inteles ca Scilab este o alternativa destul de matura pentru mathlab. Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: