Cum să te programezi la Consulatul României din Chişinău?

Mă gândeam că ar fi bine să dau nişte sfaturi utile despre cum puteţi să vă programaţi prin internet la Consulatul României, pentru a obţine viză în această ţară. După cum spuneam, condiţiile sunt dure, oamenii având la dispoziţie doar câteva secunde pentru a completa nişte câmpuri cu informaţii personale. Acest fapt (că în urma fiecărei reîncărcări a paginii, care este necesară, se pierd informaţiile din cîmpurile formularului) se adaugă la lista de măsuri anti-om şi pro-software automatizat (de ex., altă măsură este codul care încetineşte înregistrarea oamenilor simpli, şi este uşor de recunoscut de către programele de automatizare a înregistrării).
Propun atenţiei dumneavoastră următoarele strategii, care măresc considerabil şansele dumneavoastră de a vă programa. În ambele cazuri ar fi bine să vă sincronizaţi ceasul din computer cu timpul de pe vreun server gen time.windows.com (care nu mergea la mine data trecută). Viteza mare a internetului reprezintă un avantaj.
1. Prima metodă este cea mai simplă, şi e singura încercată de mine, pentru că la prima încercare am reuşit să mă înregistrez (chiar dacă ultimul în listă), şi prin urmare, nu am avut nevoie de a o experimenta şi pe cealaltă. Strategia constă în antrenamentul dumneavoastră, în timpul zilei, pentru a completa formularul cît mai rapid. Pentru a uşura munca, eu chiar am copiat în clipboard (Ctrl+c) CNP-ul şi numărul meu de buletin, astfel am economisit ceva timp la completarea formularului.
2. A doua metodă este mai avansată, şi oferă mai multe şanse. Ea constă în folosirea de programe de completare automatizată a formularelor, care sunt disponibile pe internet. Una ar fi IE Keeper, o instrucţiune de folosire găsiţi aici. Altă programă este Roboform. Amîndouă au o perioadă de încercare de o lună de zile. Instalaţi-le pe ambele, să vedeţi care vi se potriveşte mai bine, şi utilizaţi-le. Astfel veţi diminua dezavantajul în faţa sistemelor automatizate folosite de către „băieţii deştepţi”, zişi şi speculanţi.

Vă urez succes întru obţinerea vizei, şi dacă cunoaşteţi vreo metodă mai bună de a te programa online, vă rog să o descrieţi în comentarii.

One Comment

  1. Posted 3 martie, 2009 at 10:33 am | Permalink | Răspunde

    Cum se face programarea, sau ce documentatie trebue adunata si cui trimisa,pentru redobindirea cetateniei romine pentru basrabeni?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: