Despre limba moldoveneasca

Invocarea limbii moldoveneşti sau a altor astfel de concepte nu va ajuta la o apropiere şi un climat de încredere între România şi Republica Moldova, iar relaţiile bilaterale vor fi conforme aşteptărilor celor două popoare odată ce aceste probleme sunt depăşite, a declarat premierul român Călin Popescu-Tăriceanu, la întoarcerea din vizita oficială efectuată, vineri, în Republica Moldova.

“În Belgia, în partea valonă, niciun valon nu spune că vorbeşte limba valonă, au curajul să spună că vorbesc limba franceză şi nu se întâmplă nimic cu ţara numită Belgia. Austriecii vorbesc germana şi nu au pretenţia să vorbească o altă limbă, recunosc că vorbesc germana, în Statele Unite se vorbeşte engleza, cu toate că SUA este o ţară cu mult mai mare decât Anglia, şi nu au niciun fel de complex în a recunoaşte că vorbesc limba engleză.

fragment preluat din BASA-press

3 Comments

 1. Thibault Hock
  Posted 14 martie, 2009 at 5:14 pm | Permalink | Răspunde

  Sint valon si ca o mare parte a valonilor in afara de franceza vorbesc si limba valona, care este o limba aparte, diferita de franceza, in acceasi masura in care aromana este diferita de romana propriu zisa de exemplu. Ca toti valoni care isi cunosc limba stramoseasca zic ca vorbesc valona.
  Diferentele dintre romana si „moldoveneasca” in schimb nu mi se par mai mari decat cele care exista intre franceza din Paris si franceza regionale din Belgia, adica este vorba numai despre o mica diferenta de accent si de cateva zeci de regionalisme in vocabular.
  Despre valon vezi:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_valon%C4%83

  • Badan Sergiu
   Posted 15 martie, 2009 at 7:47 pm | Permalink | Răspunde

   Vorbesti foarte bine romana.

 2. crip 71
  Posted 4 octombrie, 2010 at 7:11 pm | Permalink | Răspunde

  si eu sunt moldovean din Iasi ,Romania , inseamna ca vorbesc limba moldoveneasca? Ma inteleg f bine cu romanul din Ardeal sau Dobrogea sau oricare alta regiune a Romaniei si la fel de bine si cu moldoveanul din Basarabia .Ce sa-i faci , greu cu politica asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: