Cum să-ţi ascunzi identitatea pe internet ?

UPDATE:toate serverele proxy de pe adresa http://www.publicproxyservers.com/page1.html au devenit web-based proxy servere. Cu alte cuvinte, deschideti oricare din ele, si introduceti adresa pe care vreti sa mergeti. Baga reclama unele, dar altele sunt chiar bune. Alegeti servere care au High anon si SSL, asta inseamna ca pe langa anonimizare, ele vor encripta tot traficul intre voi si ele.

UPDATE 2: Am inlocuit in articol adresa http://www.publicproxyservers.com/page1.html cu http://www.proxy4free.com/ , care seamana mai mult cu ceea ce era candva prima adresa.

Mulţi oameni se intreabă dacă este posibil să navighezi pe internet astfel încât nimeni să nu ştie cine eşti şi pe ce resurse intri. Această întrebare îi poate frământa pe lucrătorii guvernamentali, pe tot felul de securişti, terorişti, revizionişti, sionişti, activişti, disidenţi, spioni, precum şi pe oamenii normali care vor să se bucure de puţină intimitate. Raspunsul este „Da”. Cu toate că nu am multe cunoştinţe în domeniu, voi incerca să explic anumite elemente care va vor ajuta să deveniţi invizibil pe internet, pentru anumite sarcini.

Să începem cu ce e mai simplu: cum să vizitezi anumite site-uri astfel încât să nu ţi se detecteze identitatea (adresa IP) ? Există mai multe soluţii pentru această întrebare. Una din ele ar fi să configurezi din setările proxy serverului. Ce înseamnă proxy server? Nici eu nu prea ştiu, dar din câte înţeleg, e un fel de computer, care-i unit la internet, şi se poate de făcut ca traficul tău, atât de la tine, cât şi spre tine, să treacă prin acel computer. Iar dacă acest proxy server se află în SUA, şi tu intri pe un site, administratorii sitului vor crede că au un vizitator din SUA ! O resursă cu proxy-uri publice este pe http://www.proxy4free.com/ (sunt mai multe pagini).

În Internet Explorer, setările proxy se schimbă în felul următor: Tools>Internet Options>Connections>Lan Settings , selectaţi „Use a proxy server for your LAN”, în căsuţa Address scrieţi adresa proxy, iar în căsuţa Port scrieţi portul pentru acest proxy (de menţionat că de multe ori adresa unui proxy se dă în felul următor: 80.58.205.61:80 ; în acest caz adresa este 80.58.205.61, iar portul este 80).

În Mozilla Firefox setările Proxy se schimbă astfel: Tools > Options > Advanced > Network > la Connection se apasă Settings > se selectează Manual proxy configuration, în căsuţa HTTP Proxy se scrie adresa, iar în căsuţa Port se scrie portul. Dupa care se apasa OK.

Pentru a verifica dacă au intrat în vigoare setările, restartaţi browserul (adica închideţi şi deschideţi încă odată Internet Explorerul sau Mozilla), şi intraţi pe site-ul http://www.ip-adress.com/ , şi vedeţi dacă ip-ul este al vostru sau al serverului proxy. Sau intraţi pe http://oterm.blogspot.com/ , în partea de jos a paginii accesaţi „View my stats”, iar în pagina care se va deschide, în partea stângă, în coloana Statistics, accesaţi Recent Pageload Activity, şi vă uitaţi dacă este şi adresa IP a dumneavoastră în lista de acolo.

Setările intră în vigoare doar pentru browserul în care au fost configurate (dacă modifici setările pentru Mozilla, schimbările nu se vor extinde şi pentru Internet Explorer, sau orice altă programă decât Mozilla).

Bun, dar schimbarea setărilor proxy nu poate decât să ascundă activitatea voastră pentru administratorii resurselor pe care le accesaţi, nu şi pentru ISP-urile (prestatorii de servicii internet) locale, nici pentru administratorii serverelor proxy folosite.

Pentru a ascunde complet identitatea şi activitatea ta în timpul navigării web, o soluţie bună este utilizarea tehnologiei TOR (The Onion Router), care pe lângă faptul că ascunde identitatea voastră, mai şi încriptează (sau encriptează, codifică) traficul care iese şi intră în computerul tău. O explicaţie despre cum funcţionează această tehnologie, găsiţi pe http://tor.eff.org/overview.html.en , setul de programe necesare downloadaţi de pe http://tor.eff.org/dist/vidalia-bundles/vidalia-bundle-0.2.0.2-alpha-0.0.12.exe , instrucţiunile de instalare le găsiţi pe http://tor.eff.org/docs/tor-doc-win32.html.en . Trebuie să adaug că cel mai recomandat este să folosiţi Mozilla Firefox, şi să mai instalaţi Torbutton (e un addon pentru Mozilla) de pe https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2275 . După asta, porniţi TOR, restartaţi Mozilla Firefox, şi în colţul din dreapta jos, apăsaţi pe „Tor Disabled” ca să deveniţi anonim (butonul se va transforma în unul verde – Tor Enabled). Utilizarea TOR are şi avantaje şi dezavantaje. Unul dintre dezavantaje este viteza de navigare mai redusă, iar unul din avantajele pe care le veţi observa este că nu vor mai apărea bannere şi reclame pe site-uri (mulţumită programei Privoxy care se va instala împreună cu TOR) .

O metodă mai simplă de a folosi tehnologia TOR, este utilizarea browserului TORPARK (care şi-a schimbat numele în xerobank anonymous browser), pe care îl puteţi accesând http://www.xerobank.com/xB_browser.html . Acest browser se bazează pe Mozilla Firefox, nu necesită să fie instalat, şi poate lucra direct de pe un USB flash card. Este aproape ideal pentru lucrătorii din organizaţiile şi instituţiile în care este limitat accesul spre spre anumite resurse web: administratorii nici nu vor afla ce site-uri vizitaţi ! Un dezavantaj este că viteza de navigare este limitată în varianta gratuită a Torpark-ului, dar de lucrat se poate…

Se pot configura şi alte programe să folosească tehnologia TOR. Pe http://wiki.noreply.org/noreply/TheOnionRouter/TorifyHOWTO găsiţi instrucţiunile pentru a TOR-ifia alte programe.

Atât cu navigarea web ! Cel puţin, eu doar atâta ştiu. Ce să facem dacă vrem să comunicăm în siguranţă? Adica, cum să folosim un messenger aşa încât nimeni altul decât interlocutorul să nu ştie ce discutăm? Sunt mai multe soluţii, eu voi explica doar câteva.

1. ScatterChat – este un client de mesagerie instantă şi encriptată dezvoltat de Hacktivismo – un grup de hackeri şi apărători ai drepturilor omului, care au produs şi Torpark-ul (vezi mai sus). ScatterChat este bazat pe Gaim, aproape universal (înlocuieşte Yahoo! Messenger, MSN, AIM, ICQ, IRC, Gadu-Gadu, Groupwise, Jabber-GTalk, Napster, SILC, Zephyr). Oferă encriptarea mesajelor la ambele capete (end-to-end encryption), utilizarea tehnologiei TOR, şi o interfaţă comodă şi uşoară. Nu oferă comunicare audio, iar transferurile de fişiere de la Yahoo! Messenger nu prea merg… Avantajul este că în aceeaşi fereastră te poti conecta la oricâte conturi doreşti (poţi sta pe 3 conturi YM, 4 conturi MSN, 1 cont Gtalk, toate în aceeaşi fereastră, cu o singură listă de contacte).

2. CSpace – este o platformă, pentru o comunicare decentralizată şi securizată prin internet. Asta înseamnă că mesajele voastre vor merge direct către interlocutor, fără a trece prin servere centrale (la ScatterChat, când foloseşti un cont Yahoo, mesajele vor trece prin serverele Yahoo în formă decriptată, ceea ce înseamnă că administratorii Yahoo!, daca vor avea marele interes, vor putea monitoriza discuţiile voastre). La CSpace există un singur server central, care generează un cont şi porneşte aplicaţia. Aplicaţiile disponibile în CSpace sunt: Text Chat, Transferul de fişiere şi Remote Desktop (bazat pe tehnologia VNC).

3. Retroshare Instant Messenger – este un client care oferă: o reţea P2P (de la egal la egal) între prietenii voştri într-un grup închis, comunicare encriptată, transfer de fişiere encriptat şi filesharing, posibilitatea de a trimite email-uri prietenilor din reţea (o alternativă la mesajele offline), o platformă avansată, iar pe viitor, se promite integrarea serviciilor de VoIP telefonie şi Video/Audio Chat. Încă un avantaj este faptul că aici toate acţiunile sunt cu adevărat decentralizate, neexistând nici un server central !

În speranţa că informaţia expusă aici va fi folosită în scopuri pozitive, închei aici. Dacă aveţi întrebări, completări, sau macar ceva de spus, sunteţi liberi să comentaţi !

18 ianuarie 2008 – Am făcut o actualizare. O puteţi vedea aici.

88 Comments

 1. ouroboroo
  Posted 21 august, 2007 at 11:57 pm | Permalink | Răspunde

  frate , tre sa vii pe la mine p’acasa sa instalam tor-ul ala ca io nu prea le am … Si tot atunci poate i-mi faci si mie un server de cs ….10x

 2. S.B.
  Posted 30 august, 2007 at 4:22 pm | Permalink | Răspunde

  :). eu sunt in Republica Moldova, e cam departe de mers pana la tine. Din pacate la cs nu ma descurc 🙂

 3. sel
  Posted 26 septembrie, 2007 at 11:26 am | Permalink | Răspunde

  frate ti-am gasit postul in timp ce cautam cum sa scap de TOR. am dezinstalat tot frumusel, dar inca in dreapta jos la mozzila imi apare tor disabled sau enabled, depinde cum vreau.se vede intr-adevar ca viteza de navigare s-a schimbat binisor.poate ma ajuti si imi spui cum scap de tor de tot.merci mult!!!!

 4. S.B.
  Posted 27 septembrie, 2007 at 7:38 pm | Permalink | Răspunde

  Eu nu am deinstalat niciodata, dar cred ca la tine s-a dezinstalat vidalia, dar a ramas torbutton (la firefox). Voi reveni cu detalii, ca in acest comp nu am mozilla 😀

 5. Posted 6 ianuarie, 2008 at 6:33 pm | Permalink | Răspunde

  exista programe prin care sa afli ip unei persoane pe mess?

 6. Badan Sergiu
  Posted 15 ianuarie, 2008 at 12:36 pm | Permalink | Răspunde

  Exista. In primul rand, in scatterchat (sau in linux – pidgin, fostul gaim), cand apesi la utilizator pe Info, de cele mai multe ori iti arata ip-ul lui.
  In rest, am auzit ca e posibil la transferul de fisiere pe yahoo messenger, sa se poata vedea care-i ip-ul celeilalte persoane, daca folosesti un sniffer bun.

 7. Posted 16 ianuarie, 2008 at 8:23 am | Permalink | Răspunde

  poti afla ipul persoanei de pe mess dak ai o fereastra deshisa cu ea si folosesti „dumeter” un program de monitorizare trafic axat mai mult pe viteza reala a traficului c se face pe placa ta de retea dar care ofera si posibilitatea de a vedea conexiunile pe care le ai cu toate serverele accesate in timp real.

 8. Badan Sergiu
  Posted 18 ianuarie, 2008 at 10:24 am | Permalink | Răspunde

  Eu as recomanda o alternativa gratuita la Dumeter, probabil mai puternica chiar. Se cheama IP Sniffer. Programul il gasesti aici: http://www.download.com/IP-Sniffer/3000-2651_4-10781439.html?tag=lst-2 , sau cauti IP Sniffer pe http://www.download.com.
  Cum se foloseste? Inchizi orice aplicatie care are legatura cu internetul, in afara de Yahoo Messenger (sa nu te incurce), pornesti o discutie cu persoana data, si pornesti si IP snifferul (are un buton Play). Se va incepe monitorizarea a tot traficul ce se efectuează. Mai poţi trimite un fişier, sau primi unul. După care te apuci de analizat traficul, şi de ghicit care din ip-urile prezentate reprezintă de fapt ip-ul prietenului tau.
  Programul nu necesita instalare. Autorul s-a straduit bine.

  • narcis
   Posted 26 noiembrie, 2015 at 9:58 am | Permalink | Răspunde

   salut,ajutama si pe mn te rog cu o pb.tot public anunturi pe olx si mi le dezactiveaza,pot face cumva ca ei sa nu imi recunoasca ip-ul,,si asa sa ii pacalesc?stima

   • Badan Sergiu
    Posted 26 noiembrie, 2015 at 11:46 am | Permalink

    foloseste servere proxy.

 9. Posted 18 ianuarie, 2008 at 10:58 am | Permalink | Răspunde

  partea proasta e ca nu merge, conectiunea cu un buddy se face printr-un server yahoo, deci iti arata doar traficul cu acel server.
  Eu nu am facut si file transfer, incearca tu, poate merge. Pe langa aceasat poti incerca si sa faci un transfer de fisier, sapornesti un joc, sau un doodle, sau orice ar presupune trafic direct cu acea persoana.

 10. Badan Sergiu
  Posted 18 ianuarie, 2008 at 11:13 am | Permalink | Răspunde

  In final! Raspunsul final la aceasta itnrebare este de fapt raspunsul initial. Foloseste Gaim, sau Scatterchat. Initiezi o discutie cu victima, dupa care peste un timp apesi pe butonul Info, si iti va afisa, printre altele, si ip-ul acelei persoane. Functioneaza in 90% din cazuri.

 11. daniel
  Posted 12 martie, 2008 at 3:13 pm | Permalink | Răspunde

  cat de mult m as increde intr o banca daca mi-as face cont si as efectua plati pe internet. Banca imi ofera un mijloc de comunicare sigur, respectiv sa fie encriptata comunicarea. imi poti spune mai multe despre acest subiect. multumesc, daniel

 12. Badan Sergiu
  Posted 13 martie, 2008 at 5:42 am | Permalink | Răspunde

  Pai, Daniel, exista asa instrument, se cheama OperaTor, care nu lucreaza prin nici o banca, si nu are nici o restrictie de viteza pentru eliminarea careia ar fi trebuit sa platesti niste bani.
  Am scris despre asta aici https://badan.wordpress.com/2008/01/18/operator-un-instrument-puternic-de-anonimizare-a-navigarii-pe-internet/
  Succes!

 13. octav
  Posted 10 aprilie, 2008 at 3:52 pm | Permalink | Răspunde

  Sergiu.. frate… io la fel sunt din RM.. asculta.. lucrez intro firma (de fapt sunt mai kompanii) toate unite la un server… shi mai demult mam apukat io de linux (scanare s.a.) shi sis-admin-ul mo prins…. mai nam zburat de la servici din cauza asta.. poate ma ajuti tu cu ceva ca sa pot face asa ca el (adminul) sa nu poata sa monitorizeze conexiunile mele de ieshire shi de intrare? shi am incercat XB browser-ul dar nush… nu am mai intseles ce face.. cand il porneam imi aparea „connectind to TOR”.. shi se conecta nush ce facea.. shi mia parut o ferestar ca o eroare in kare scroa „256” shi un buton pe care scria 195 (dac nu greshesc).. shi atat.. shi lam apasa shi nu sa intamplat nimik.. programa din procese a disparut shi nici ip-ul nu sa schimbat.. poate e de la browser? nu folosesc firefox, folosesk SeaMonkey la fel de la Mozilla.. multsumesc anticipat..

 14. Badan Sergiu
  Posted 10 aprilie, 2008 at 7:47 pm | Permalink | Răspunde

  salut prietene. Ultima oara cand m-am interesat de aceasta intrebare era un an in urma, si am gasit solutii putine si cu plata. acum vad ca s-au inmultit. incearca sa folosesti tehnologia http-tunnel pentru a trece de firewalluri. uite o lista intreaga de softuri gratuite care te-ar putea ajuta http://www.download.com/3120-20_4-0.html?tag=fil&qt=http+tunnel&sort=&operatingSystems=&licenseType=49&fileSize=&ca=
  Vei avea nevoie de de un server din afara, vei face legatura cu el, si vei naviga pe internet prin el. Voi scrie cat de curand un articol despre asta. Sa-mi spui daca vei fi reusit. Bafta!
  PS. In loc de xb browser foloseste operator https://badan.wordpress.com/2008/01/18/operator-un-instrument-puternic-de-anonimizare-a-navigarii-pe-internet/

 15. CSI-Stasik
  Posted 12 aprilie, 2008 at 8:58 am | Permalink | Răspunde

  Salut! Eu la fel sunt din Republica Moldova, vreau sa spun ca ai facut un bun blog. Ti-as recomanda sa mai creezi o tema despre tot ce se invirte imprejurul retelelor de calculatoare (cred ca mai inteles). Asta cred ca va fi o tema destul de discutata. Bafta! 🙂

 16. PETRISOR SOCOL
  Posted 27 aprilie, 2008 at 11:17 am | Permalink | Răspunde

  Hristos a inviat

 17. Tudor
  Posted 15 iulie, 2008 at 7:37 pm | Permalink | Răspunde

  As dori sa intreb cum sa aflu ip-ul unei persoane cu care stau pe icq!!Mersi anticipat

 18. Badan Sergiu
  Posted 17 iulie, 2008 at 9:46 am | Permalink | Răspunde

  Eu nu folosesc ICQ, dar am o metoda de a afla ip-ul unei persoane. metoda este aproape ideala.
  O rogi pe acea persoana sa-ti trimita o scrisoare pe email (ar fi bine sa ai o adresa yahoo, gmail nu are optiunea despre care voi vorbi). Cand iti va trimite scrisoarea, o deschizi, si vezi undeva in partea dreapta jos a paginii este o optiune „Full Headers”. Acolo poti vedea ip-ul celui care trimite, in dreptul campului „Received:”
  Sa-mi spui daca se va primi.

 19. Posted 21 iulie, 2008 at 7:33 am | Permalink | Răspunde

  Salut Sergiu.Vreau sa-ti cer acordul ca sa postez articolul asta la mine pe blog,daca vrei sa ma ajuti poti s-o faci si singur intra pe blog si mergi la pagina „postati un articol”.Noi cei din R.Moldova avem mare nevoie de informatii de genul asta,mai ales ca unii sunt vanati de securisti.

 20. Badan Sergiu
  Posted 21 iulie, 2008 at 11:06 am | Permalink | Răspunde

  Salut Alex. Desigur permit, eu sunt adeptul libertatii si dreptatii.
  Pe langa acest articol, publica si urmatoarele, la aceeasi tema:
  https://badan.wordpress.com/2008/01/18/operator-un-instrument-puternic-de-anonimizare-a-navigarii-pe-internet/
  https://badan.wordpress.com/2008/06/01/pacaleste-ti-adminul-de-la-locul-de-munca-navigheaza-pe-internet-si-foloseste-resursele-computerului/
  https://badan.wordpress.com/2008/06/25/din-nou-despre-anonimizare-ktunnel/
  Conditia este sa indici sursa, la sfarsitul articolului.
  Mult succes!

 21. Posted 21 iulie, 2008 at 12:55 pm | Permalink | Răspunde

  Mersi si bafta!

 22. vitaminazzz
  Posted 23 septembrie, 2008 at 7:16 pm | Permalink | Răspunde

  si eu folosesc TOR de ceva vreme si sunt foarte multumit de el.Incetineste putin internetu dar isi face treaba foarte bine pt un program free,chiar foarte bine

  am si io o intrebare pt .Badan Sergiu daca poti sa-mi raspunzi:
  se poate afla ip-ul unei persoane daca a postat pe un site? daca da ….cum?

 23. Badan Sergiu
  Posted 25 septembrie, 2008 at 2:21 pm | Permalink | Răspunde

  Pai, daca nu gresesc, ip-ul tau este 89.35.xx.16 (cu xx in loc de doua cifre, pe care nu vreau sa le fac publice).
  Depinde pe ce site, si in ce masura ai acces la el. WordPress-ul trimite email pentru fiecare comentariu, in care ma intreaba daca sa accept asemenea comentariu.
  Daca ai un site, poti instala in el un counter, de exemplu http://www.statcounter.com , asta in caz ca ti se permit sa pui scripturi java (wordpress-ul nu permite inca).
  Sper ca am raspuns bine.

 24. MONICA
  Posted 7 noiembrie, 2008 at 8:51 am | Permalink | Răspunde

  Buna,
  am si eu o framantare 🙂
  Daca nu am activata arhiva de mess nu exista nici o posibilitate ca cineva sa-mi citeasca ce vorbesc pe mess?
  Multumesc.
  Monica

  • Maria M.
   Posted 14 septembrie, 2010 at 5:18 pm | Permalink | Răspunde

   Poti afla ce s-a scris pe messenger de catre orice utilizator in ultimele citeva zile daca ai acces la computerul de pe care s-au scris mesajele. Daca inca mai esti interesat sa afli cum trimite-mi un mail si o sa-ti explic.

   • Badan Sergiu
    Posted 19 septembrie, 2010 at 4:24 pm | Permalink

    Ar fi bine sa scrii intr-un comentariu cum se face.

 25. Badan Sergiu
  Posted 8 noiembrie, 2008 at 8:50 pm | Permalink | Răspunde

  totul este posibil! Dar nu-ti fa griji, putini pot face asta, iar ei au scopuri mult mai mari decat sa-ti citeasca arhiva.

 26. anonim
  Posted 13 ianuarie, 2009 at 4:43 pm | Permalink | Răspunde

  am nevoie de ajutorul tau…urgent..vreau sa imi spui daca pot spre exemplu sa imi schimb ip’ul meu cu un anumit ip pt a intra pe o anumita pagina.. contecteaza’ma daca stii ceva… ******* e id’ul de mess ..merci

  • Badan Sergiu
   Posted 13 ianuarie, 2009 at 4:55 pm | Permalink | Răspunde

   Vrei sa folosesti un IP anume sau orice alt ip decat al tau.
   Daca e prima varianta, si daca IP-ul dat nu apartine unui proxy server, va trebui sa ai acces la computerul din spatele acelui ip, ca sa stabilesti un http-tunnel.
   Daca-i a doua varianta, in articol se da raspunsul.

 27. Posted 12 februarie, 2009 at 1:01 pm | Permalink | Răspunde

  felicitari.materialul postat mai sus, mie mia folosit , ca sa intru pe un sit care am fost banat!

 28. radu
  Posted 28 martie, 2009 at 8:29 pm | Permalink | Răspunde

  Superb raspunsul cu e-mail-ul , daca iti trimite ceva poti afla ip-ul respectivului din e-mail, functioneaza! Felicitari.

 29. radu
  Posted 28 martie, 2009 at 9:02 pm | Permalink | Răspunde

  Ups, ip-urile gasite nu-s ale celui de trimite ci a servarelor din America asa ca n-am gasit nimic!

  • Badan Sergiu
   Posted 28 martie, 2009 at 9:21 pm | Permalink | Răspunde

   Am incercat si eu.
   IP-ul adevarat se arata doar atunci cand persoana respectiva foloseste un pop3 mail client, de tipul outlook express, thunderbird sau the bat. Cand trimite de pe web, de pe http://www.gmail.com, ti se vor arata serverele gmail.

 30. andrei
  Posted 28 aprilie, 2009 at 9:28 pm | Permalink | Răspunde

  buna amice te rog spunemi si mie cum sa dezinstalez definitiv tor si proxxy multumesc anticipat

  • Badan Sergiu
   Posted 29 aprilie, 2009 at 6:14 am | Permalink | Răspunde

   din control pannel > add remove programs. Vezi ceva cu vidalia, mai vezi daca este privoxy si tor. Probabil toate trei merg sub instalatorul de la vidalia.

   • andrei
    Posted 29 aprilie, 2009 at 9:20 pm | Permalink

    mersy amice am scos dar te rog inca cva daka se poate sami raspunzi cum sa aflu ip unei persoane am inteles cate cva cu cmd si run netstat dar nu gasesc unde e cmd ms mult daka reusesc sa fak asta tre sa bag tor inapoi??ms mult

   • Badan Sergiu
    Posted 30 aprilie, 2009 at 6:34 am | Permalink

    in m$ windows, cmd e un fel de terminal arhaic, cu foarte putine posibilitati, una dintre care e netstat.
    pentru a-l porni, tasteaza:
    start > run > cmd
    Din cate am inteles, trebuie sa pornesti un transfer de fisier, si atunci, sa te joci cu comanda netstat -anb , si sa selectezi care-i ip-ul.
    Eu nu recomand netstat-ul, e tare greu de citit output-ul, in windows cel putin (nu se face mai larga fereastra).
    Recomand wireshark http://www.wireshark.org/ . Din cate stiu, e gratuit, si captureaza toate pachetele.

   • andrei
    Posted 30 aprilie, 2009 at 6:37 pm | Permalink

    daca reusesc sa fak asta tre sa bag tor????

   • andrei
    Posted 1 mai, 2009 at 12:29 am | Permalink

    am luat noul program ”wireshark”daca poti sami explici cum se foloseste tias fi recunoscator multumesc asta a fost ultima mea intrebare

 31. Alex
  Posted 4 iunie, 2009 at 5:50 pm | Permalink | Răspunde

  foarte misto… un schimb de linkuri ?

 32. Andreea
  Posted 29 iunie, 2009 at 9:07 pm | Permalink | Răspunde

  Buna! Am dat de bloggul tau mai mult din greseala, cautand solutii despre cum ai putea sa afli informatii in cazul in care ti-a fost „sparta” parola adresei de mail/ messenger. As putea fi si eu printre cei carora le dai anumite informatii utile? Poti sa-mi spui cum e posibil sa afli cine a intrat pe adresa de mess si de unde(daca a fost de pe compul tau sau de pe alta adresa), te rog? Multumesc anticipat! Numai bine!

  • Badan Sergiu
   Posted 30 iunie, 2009 at 4:49 am | Permalink | Răspunde

   Metoda sigura 100% nu este. Insa poti afla unele lucruri.
   Rogi un prieten sa monitorizeze cand intri,eventual stabiliti un cod – el sa-ti puna o intrebare, iar tu un anume raspuns, ca sa inteleaga ca esti tu. Asta se refera la viitor.
   Daca vorbim de trecut, poti iarasi sa-l intrebi peun prieten daca ai fost in data cutare online. Ori, pe un prieten bun, cu care discuti de fiecare data, sa-l intrebi daca a fost vreun caz cand ai refuzat sa discuti cu el, eventual, sa-ti trimita arhiva de messenger.
   Ultima intrebare, raspunsul e pasiv. Daca ai suspiciuni ca ar intra cineva, ii poti verifica compul, sa vezi daca nu exista profil creat pe numele tau in c:\program files\yahoo!\messenger\profiles (cred ca asta-i calea). Aici e important sa nu te loghezi singura, caci se va crea profil.

 33. kevy
  Posted 6 iulie, 2009 at 8:38 am | Permalink | Răspunde

  Butonul de TOR din fierfox se dezinstaleaza din firefox.
  Dai tools/add-ons si cauti tor/ uninstal.

 34. andreea
  Posted 12 ianuarie, 2010 at 10:11 pm | Permalink | Răspunde

  ciau…am vazut ca ai raspuns la foarte multe intrebari , te-as ruga daca poti sa ma ajuti si pe mine.
  in orasul in care locuiesc exista un site oficial unde lumea posteza mesaje cu privire la ce s-a realizat.In unele dintre mesaje mi se adreseaza injurii si jigniri, as vrea sa stiu daca exista vreo modalitate de a depista cine se afla in spatele acestor mesaje.

  • Badan Sergiu
   Posted 13 ianuarie, 2010 at 7:24 am | Permalink | Răspunde

   Trebuie sa intrebi adminii la acel site, cine a postat acele injurii, dar mai departe nu stiu, probabil trebuie sa scrii o cerere la politie, caci singura nu ai putea merge mai departe.

 35. nicksor
  Posted 21 ianuarie, 2010 at 9:40 pm | Permalink | Răspunde

  salut , as vrea sa te intreb daca se poate schimba ‘ip-ul’ unei aplicatii?

  dupa dowload tre sa o instalez in pc apoi tre sa o deschid sa imi creez un user nou si din pacate romania nu e printre tarile privilegiate ca anglia,spania,italia etc. Se poate face ceva in privinta asta?

  • Badan Sergiu
   Posted 22 ianuarie, 2010 at 9:04 am | Permalink | Răspunde

   Virtual private network cu un computer dintr-o tara privilegiata.

 36. ALINA SUCIU
  Posted 19 mai, 2010 at 6:16 pm | Permalink | Răspunde

  as avea la tine o rugaminte dk ma poti ajuta legata de identitatea unui calculator. in caz k ai timp trimite-mi te rog un mail sa vb. multumesc anticipat.

  • Badan Sergiu
   Posted 2 iunie, 2010 at 8:34 pm | Permalink | Răspunde

   Din pacate eu nu ofer servicii de acest gen. Daca cunosti adresa IP, foloseste robtex.com sa afli mai multe.

 37. lila
  Posted 13 ianuarie, 2012 at 8:43 pm | Permalink | Răspunde

  Poti sa spui te rog si cum sa aflu identitatea unui anonim care comenteaza pe un blog? cum sa aflu cine e?

  • Badan Sergiu
   Posted 14 ianuarie, 2012 at 10:43 am | Permalink | Răspunde

   Dacă calomniază, amenință, sau șantajează, adresează-te poliției. Doar ei pot ajunge la el.

   • lila
    Posted 14 ianuarie, 2012 at 11:01 pm | Permalink

    A mai comentat la mine pe blog si i-am sters comentariul. asa cred eu pentru ca a fost asemanator cu ce a comentat zilele trecute. De data asta nu l-am sters insa vreau sa-l opresc cumva. n-am nimic impotriva ca nu-i de acord cu ideile mele ci ca e obraznic(a)
    Am aflat ca doar daca are cont il pot gasi. dar asa,… ptr atata lucru sa apelez la politie? ma gandeam sa il descopar eu. cumva.

   • Badan Sergiu
    Posted 14 ianuarie, 2012 at 11:12 pm | Permalink

    daca ai emailul lui, cauta-l pe facebook (scrie emailul in bara de cautare)

   • lila
    Posted 15 ianuarie, 2012 at 12:02 am | Permalink

    Aah. nu am emailul. comenteaza ca anonim.
    Am zis ca scot posibilitatea de-a comenta anonim, si las doar utilizatorii înregistraţi dar am prietene care li se pare mai usor asa. Deci n-am nici o sansa de una singura 😦
    Mi se pare ca a implica politia in asta e prea…mare taraboi ptr o chestie atat de mica.

   • Badan Sergiu
    Posted 15 ianuarie, 2012 at 12:15 pm | Permalink

    Prietenele pot sa-ti scrie prin openid – daca au un cont de facebook, gmail sau orice altceva, vor putea scrie prin acele conturi.

 38. Dorjuuub
  Posted 19 iunie, 2012 at 1:17 pm | Permalink | Răspunde

  Am o intrebare. Este un anumit site pe care vreau sa intru , si pur si simplu nu intra pe acel site. Pe alte situri merge sa intru dar pe acel site nu, si scrie ceval egat de proxy.. Ma poti ajuta cu un sfat/sugestie?

  • Badan Sergiu
   Posted 19 iunie, 2012 at 4:14 pm | Permalink | Răspunde

   fa screenshot la eroare, si pune-l undeva, sa vad.

 39. Bogdan
  Posted 22 noiembrie, 2012 at 12:57 pm | Permalink | Răspunde

  Hey am si eu o mica dilema.Locuiesc in Germania de caetva luni si fiind obisnuit din Ro sa folosesc torrentul pentru a descarca filme si muzica am facut asta si aici.Dar numai ca surpriza zilele trecute am primit in posta o amenda de 1000 de euro pentru ca am descarcat de pe isohunt filmul Iron Man2.Din cate am inteles aici sunt anumite cabinete de avocatura sau cv de gen care sunt platite de autori pt a ii prinde pe cei ce le descarca ilegal produsul de pe net.Din cate am inteles pentru pentru ca ei sa nu te mai poate depista este indicat sa iti ascunzi ip-ul.Chiar se poate face asta ?!Multumesc anticipat pentru o posibila lamurire.

  • Badan Sergiu
   Posted 22 noiembrie, 2012 at 1:22 pm | Permalink | Răspunde

   Salut.
   E posibil daca folosesti vpn.
   Te-ar costa 10$/luna pentru 100 gb traffic.
   daca te intereseaza detalii, pot sa detaliez.

 40. flowerspring
  Posted 13 decembrie, 2012 at 11:19 pm | Permalink | Răspunde

  am facut un clip pe youtube cu glume proaste la adresa unuia, daca ar stii ala cine este in spatele clipului mi-ar taia limba ………oglinjoara oglinjoara poate el oare sa imi depisteze il;ul ? cum ma pot feri ? MULTUMESC FOARTE MULT

  • Badan Sergiu
   Posted 15 decembrie, 2012 at 10:44 am | Permalink | Răspunde

   El poate vedea ce utilizator youtube a pus filmul cu glumele. Și dacă numele de utilizator, sau orice alt video uploadat cu acest nume de utilizator, face trimitere la tine, ai pus-o.

 41. oana
  Posted 14 decembrie, 2012 at 7:46 pm | Permalink | Răspunde

  Draga Sergiu, am vazut cum te ascunzi, dar…intrebarea e….cum il depistez pe cel care e las, si trimite mesaje de pe un no reply…tare as fi curioasa , sa ii rad in fata, ca l-am gasit…si sa aiba apoi curajul, sa injure, la fel cum o face de pe un …no reply. Multumesc

  • Badan Sergiu
   Posted 15 decembrie, 2012 at 10:43 am | Permalink | Răspunde

   Sa inteleg ca e vorba despre emailuri.
   Procedura de trimitere a lor e simplă. Se conectează unul la un server de email, și își falsifică adresa, punând-o pe a ta. Și trimite un email la un cont inexistend. Respectivul server de mail trimite înapoi deja pe adresa ta o notificare cum că mailul nu a putut fi trimis.
   În această situație poți să te uiți în headerele emailului, pot să conțină informație valoroasă despre adresa inițială de ip de pe care a fost trimis emailul. Vezi aici cum se citesc mail headerele: http://www.emailaddressmanager.com/tips/header.html
   Dacă nu, atunci poți să trimiți tot emailul împreună cu headere la administratorul domeniului de pe care vine no-reply, sau providerului serverului de email, și să întrebi de pe ce adresă originează emailurile false. Totodată să le recomanzi să verifice destinatarul în timpul conecțiunii smtp, și nu după (este configurație specială pentru serverele de mail).
   Sper că nu te-am încărcat cu informație complicată. Dacă ai nevoie de detalii, adresează-te.

 42. Teodora
  Posted 27 februarie, 2013 at 2:48 pm | Permalink | Răspunde

  Buna Sergiu,
  Pot afla identitatea cuiva care imi lasa comentarii pe blogspot? (nu lasa mail, doar un nume si atat)
  Se poate afla?
  Multumesc anticipat.

  • Badan Sergiu
   Posted 28 februarie, 2013 at 9:59 am | Permalink | Răspunde

   Salut.
   Spre deosebire de WordPress, blogger nu te lasă să vezi ip-ul de pe care s-a comentat.
   In primul rand poti bloca comentariile anonime: Settings > Posts and comments > Registered User. Utilizatorul va putea posta utilizand OpenID, ceea ce înseamnă că poate folosi oricare din conturile sale, de ex. WordPress.

   Sau, ai putea să instalezi statcounter.com pe blogul tău și să vezi ip-ul persoanei care lasă comentarii.

   • Teodora
    Posted 28 februarie, 2013 at 12:49 pm | Permalink

    Multumesc.
    Dar daca ip-ul este din acela care se schimba la fiecare conectare (nu stiu exact denumirea) tot nu pot afla daca persoana care respectiva a mai trimis si alte comentarii nu?

   • Badan Sergiu
    Posted 28 februarie, 2013 at 2:16 pm | Permalink

    Notează ora la care a fost lăsat comentariul, și ip-ul. Dacă comentariul e calomnios, mergi cu această informație la poliție. Providerul de internet trebuie să aibă logurile cu informația, ce utilizator a avut ip-ul respectiv la momentul plasării comentariului.

 43. Maria
  Posted 28 februarie, 2013 at 2:52 pm | Permalink | Răspunde

  Iti multumesc foarte mult. Voi incerca cu programul statcounter.com pentru inceput. Nu este calomnios, insa este deranjat si as vrea sa stiu daca este o legatura cu cele doua persoane care se semneaza.
  Sper ca nu-si vor da seama, adica sa nu apara vreun logo sau sa afle cumva ca am instalat programul cu pricina.
  Iti multumesc inca o data.

 44. Posted 21 martie, 2013 at 7:23 pm | Permalink | Răspunde

  as avea si eu o intrbare…chestia cu schmbarea IP-ului pt a nu te detecta pe internet merge si pe jocuri?

  • Badan Sergiu
   Posted 21 martie, 2013 at 8:39 pm | Permalink | Răspunde

   Nu cred. Jocurile comunica pe porturi aparte. Openvpn ar merge sa ascunda ip-ul si pe jocuri.

 45. dan33
  Posted 24 martie, 2013 at 11:14 am | Permalink | Răspunde

  Folosesc tor de ceva timp. Problema e ca mi s-au blocat conturile pe yahoo si gmail. Stie cineva un email provider care sa nu blocheze conturile atunci cand folosesc tor?
  Multam

 46. xy
  Posted 24 aprilie, 2013 at 9:37 am | Permalink | Răspunde

  poti afla IP-ul unui user de pe facebook? nu sti adresa de email pentru ca e ascunsa si nu sunteti prieteni.

  • Badan Sergiu
   Posted 24 aprilie, 2013 at 12:30 pm | Permalink | Răspunde

   Daca stii sa-l faci sa deschida o adresa pe care ti-o voi da, atunci pot afla. Daca nu – atunci nu pot afla.

   • xy
    Posted 24 aprilie, 2013 at 2:21 pm | Permalink

    NO Contact
    de nici un fel, e prea riscant, e vorba de furt de identitate pe facebook, e super plin, numai scammers,
    deci nu prea am cum sa-l fac sa deschida nimic. am crezut ca poate link-ul paginii duce undeva, poate ceva.
    Mersi mult

   • Badan Sergiu
    Posted 24 aprilie, 2013 at 7:30 pm | Permalink

    cu placere

 47. emyqzan
  Posted 5 septembrie, 2013 at 10:52 am | Permalink | Răspunde

  Salut , am si eu o intrebare. am inteles de la cineva ca programul proxy te ajuta sa iti schimbi ip-ul.. eu as dori de exemplu sa imi pun un ip, ca si cum sa par din Rusia. Ma poti ajuta cu acest lucru?

  • Badan Sergiu
   Posted 5 septembrie, 2013 at 1:39 pm | Permalink | Răspunde

   Da, citeste articolul.

 48. emyqzan
  Posted 5 septembrie, 2013 at 1:46 pm | Permalink | Răspunde

  sergiu, iti poti baga te rog id meu de mess? Y/M mereu_kid . Ms mult 😀

  • Badan Sergiu
   Posted 5 septembrie, 2013 at 2:53 pm | Permalink | Răspunde

   eu nu folosesc ym. se poate de discutat aici, asa.

   • emyqzan
    Posted 5 septembrie, 2013 at 3:34 pm | Permalink

    uite. eu nu am inteles prea bine cum imi pot face ip-ul de russia/ucraina. imi poti zice mai exact , si sa imi dai link-ul mai exact? (mura in gura) 🙂 chiar am mare nevoie. foarte mare nevoie

   • Badan Sergiu
    Posted 5 septembrie, 2013 at 5:32 pm | Permalink

    http://www.anonymizer.ru/

    In campul de sus scrie adresa pe care vrei sa intri. se va conecta cu ip rusesc.

 49. Catalin
  Posted 23 octombrie, 2013 at 8:17 am | Permalink | Răspunde

  Asculta asa ceva nu poti ascunde cu orice proxi, nu exista asa cv uitate aici: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/WebAPI/Using_geolocation

  Poate imi poti da un raspuns de: ( Ainstain )

4 Trackbacks

 1. […] info By Badan Sergiu Categories: Uncategorized În continuare la articolul despre cum să-ţi schimbi identitatea pe internet, voi prezenta un nou instrument, de care am dat azi. Se cheamă OperaTor. După filosofie seamănă […]

 2. […] By Badan Sergiu Categories: Uncategorized Într-un comentariu din articolul Cum să-ţi ascunzi identitatea pe Internet Octav mă întreba, printre altele ”poate ma ajuti tu cu ceva ca sa pot face asa ca el (adminul) […]

 3. […] posibilitatea de comunicare encriptată prin pidgin am mai spus şi înainte, în articolul Cum să-ţi ascunzi identitatea pe internet, când am vorbit despre Scatterchat (care, de ceva vreme nu mai este întreţinut). Scatterchat era […]

 4. […] https://badan.wordpress.com/2007/07/15/cum-sa-ti-ascunzi-identitatea-pe-internet/ – articol mai vechi, unul dintre primele mele articole. Unele informaţii sunt învechite, dar altele încă nu. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: